CHP Kadın Kotasını Artırıyor

"Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır."

CHP Kadın Kotası
CHP Kadın Kotası

CHP kadın kotası konusundaki görüşlerini açıklayan grup başkan vekili Hıdır Köksal, 2015 seçimleri için kadın adaylara yönelik farklı bir yöntem izleyeceklerini müjdeleyerek “Çok güzel bir söz var: ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.’ diye. Bu seçimlerde biz CHP kadın kotasını artırarak bir adım daha ileriye götüreceğiz ve her başarılı erkeğin arkasına artık iki kadın koyacağız. Artık anası mı olur, bacısı mı ben bilemem. Biri ütüsünü yaparken, diğeri yemeğini pişirecek” dedi.

CHP’nin Kadın Kotasıyla İlgili Soruya: “Hanım Kızımız Büyümüş de Soru Soruyor”

“Yıllardır kadın hakları diye atıp tutuyorsunuz ama kendi yönetiminizde kadınlar yok, kadın delege sayınız çok az değil mi?” şeklindeki soruya “Hanım kızımız büyümüş de soru mu soruyor, yerim senin elmacık kemiklerini” şeklinde mizahi bir yanıt veren Köksal yanında getirdiği çiçekleri kadın basın mensuplarına dağıttıktan sonra “Cennet kadınların ayağı altındadır, zaten bir kadının en güzel yeri de ayakları değil mi. Şahsen ben topuklu giyen kadınlara hasta oluyorum. Sorunuza gelecek olursam, ben aileden CHP’li olarak kesinlikle kadın kokusunu destekliyorum. Kadın kokusu mu dedim yahu, kadın kotası diyecektim. Neyse kadının kotası da kokusu da bizim için aynı.” diyerek görüşlerini dile getirdi. “Bugüne kadar bir kez bile karıma el kaldırmadım” diyerek konuşmasına devam eden Köksal bir soru üzerine siyasi hayatının yoğunluğundan dolayı evlenmeye fırsat bulamadığını söyleyerek “Ancak evlendiğimde de karıma el kaldırmayacağım. Bu da benim, aziz milletime sözüm olsun.” dedi.

“Bu İşler Artık Basit Bir Cerrahi Operasyona Bakıyor”

2014 yerel seçimlerinde CHP’nin aday gösterdiği 731 kişiden 31’inin kadın olduğunu belirtilmesi üzerine, Köksal, “Evet, kadın aday oranımız % 4,16 gibi görünüyor ama bir de bize sorun.” dedi. “Sanıyor musunuz ki biz bu durumdan memnunuz. Belediye başkanı olacağım diye 700 tane sap doluşmuş. Bir toplantı yapsak, içerisi affedersiniz tuhaf kokuyor.” diyerek konuşmasını sürdüren Köksal bir gazetecinin “Efendim, 6 Büyükşehir Belediye Başkanınız içinde sadece 1’i kadın, kalan 8 ildeki başkanların ise tümü erkek, CHP’nin kadın kotasına da erkek adaylar sızmış olabilir mi?” şeklinde ısrarla soru yöneltmesine sinirlenen Köksal “Yahu söyledik ya demin. Hem daha sezonun başındayız, 2019’a kadar kim öle kim kala. Bu işler artık basit bir cerrahi operasyona bakıyor. Erkek başkanlarımız, bu durumu değerlendirip gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum” şeklinde yanıtladı.

“CHP’liler Karı Gibi Kıvırmaz, Delikanlı Gibi Gereğini Yapar”

Köksal sözlerini şöyle bitirdi: “CHP olarak kadın kotası konusuna çok önem veriyoruz. Adaylarımızın % 50’den de fazlasının kadın olması için büyük bir proje yürütüyoruz. Ancak bu proje, en iyi olasılıkla 2073 seçimlerine yetişir. Eğer yetişmezse ben buradayım. Bizde söz ağızdan çıkar, CHP’liler karı gibi kıvırmaz, delikanlı gibi gereğini yapar. Şu an için CHP’nin kadın adaylar ve kadın kotası konusundaki en büyük güvencesinin biz erkekler olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.