Ankara’da Seçim Kulisleri

Ankara'da Seçim Kulisleri

Dünyadan haberler, partilerdeki son gelişmeler ve ekonomik verileri değerlendirerek hazırladığım kapsamlı bir seçim analiziyle karşınızdayım. Hemen başlayalım.

Uygur Borsası düşüşte ve bu düşüş devam ederse seçimlerde MHP’nin işi zor. Aslında MHP’liler bire birde zayıflar ama elli kişi bir Çinliye dalarlarsa seçimden iyi bir sonuç çıkarabilirler. MHP’deki belirsizliğin altın piyasalarını vuracağını tahmin ediyorum. Altın fiyatlarındaki olası bir artış AK Saraydaki koltuk ve klozetlerin değerlenmesi anlamına gelecek ki elbette bu da imam efendiyi coşturur. Türkiye’de her şey tersine dönmüş durumda. Bu nedenle imam coşarsa cemaat osurur diyebiliriz. Zaten son operasyonlarla iyice köşeye sıkışan cemaat için bu bir rahatlama anlamına gelebilir. Cemaatin rahatlaması, doları dizginleyen paralel unsurların da gevşemesi anlamına geliyor ki bu da bize dolarda olası bir hareketlilik yaşanacağının işaretlerini veriyor.

Dolardaki artış veya azalışın etkilemeyeceği tek parti HDP. Bunların beş kuruş parası yok. Partinin çay ocağında bile bir şeker fazla isteyince çaycı ters ters bakıyor ki öğrenci evinde bile lafı olmaz bunun. Duyduğum kadarıyla Demirtaş seçim gezisi ayağıyla gittiği öğrenci evlerinden cebine kesme şeker doldurup çıkıyormuş. Aşure ayında olduğumuz düşünülürse doğru bir hamle. CHP’de 7 Haziran’dan bu yana işler iyiye gidiyor ama Kılıçdaroğlu’nun kova burcu olması, yıldızların konumuyla birlikte ele alındığında 1 Kasım’da küçük bir sürpriz yaşanabilir. En kötü olasılıkla Gamze bu seçimlerde tapu klasörüne bir rezidans daha ekler diyorum. AKP için zaman tersine çalışıyor. Partililer buzluktan çıkmış kıyma gibi. Ancak önce çözülüp sonra bozulmak yerine önce bozulup sonra çözülmeyi tercih ediyor gibiler.

Ankara’dan havadisler bu kadar. Artık son düzlükteyiz, Türkiye seçim atmosferine girmiş durumda. Hava giderek ısınıyor ve bu durum en çok Suriyelileri sevindireceğe benziyor. Onlar halen sokakta yatıp kalkıyor ve ölüleri onar onar kıyıya vurmadıkça kimse iplemiyor onları. Çoktan unuttum, sahi neydi kıyıya vuran çocuğun adı?

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

Burak Kaya hakkında
Müzisyen, yazar.