Diyanet’ten Yeni Mercedes İddialarına Sert Yanıt: Eski Kasanın Tasarımını Daha Etkileyici Buluyoruz

Diyanet Mercedes

Diyanet İşleri Başkanlığı medyada yer alan Mercedes haberleri üzerine son derece sert bir bildiri yayınladı. Son bir hafta içerisinde çeşitli basın organlarında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2016 model Mercedes alımı için bir arayış içinde olduğuna yönelik haberler yer almıştı.

Kötü Niyetli Grupların Bilindik Oyunu

Diyanet İşler Başkanlığı,yayınladığı bildiride “Son günlerde, gerçek niyetleri tarafımızca gayet iyi bilinen bir takım medya gruplarında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2016 model Mercedes alımı yapacağı yönünde, gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmayan haberlere rastlanmıştır. Kamuoyu şunu çok iyi bilmelidir ki haberlerde iddia edildiği şekilde Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Mercedes’in yeni tasarımını beğeniyor değiliz. Bir önceki modelde, vitese doğru uzanan hafif bombeli ahşap malzeme yeni modelde yerini plastik benzeri bir maddeye bırakmış, ayrıca aerodinamiği artıracağız denerek aracın klasik çizgilerinden de büyük ölçüde fedakarlıkta bulunulmuş. Bunlar bizim vazgeçebileceğimiz ayrıntılar değil” denildi.

Şanzıman Kartındaki Değişikliğin Farkındayız

Mercedes ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yıllardır süren olumlu ilişkilere atıfta bulunulan açıklamada teknik detaylara da yer verildi. “Başkanlık makamına gönderilen 2016 test aracı ayrıntılı olarak incelenmiş ve daha önceki kasada kauçuk malzemeden olan emme manifoltunun yeni modelde yerini koruduğu ancak şanzıman kartında bir tasarım farklılığına gidildiği tespit edilmiştir. Bu konuyla ilgili olarak Almanya’daki fabrika ile görüş alışverişinde bulunan İrşad İşleri Daire Başkanımız iki model arasındaki farklılıkları ve kurum olarak çekincelerimizi raporlamıştır. Aracın sürüş güvenliği ise Hac ve Umre Müdürlüğümüz bünyesindeki oto test birimi çalışanlarımız tarafından incelenmiştir.”

Diyanet Olarak Yeniliklere Açığız Ancak Eski Kasayla Gönül Bağımız Var

Açıklamanın sonunda yeni modelin avantaj ve dezavantajları ele alındıktan sonra “Elbette Diyanet İşleri olarak, yeni modelle birlikte gelen teknolojik gelişmeler ve iyileştirmelerin farkındayız ancak eski kasayla da bir gönül bağımız var. Bizim kurum olarak da amacımız bir yandan yeni gelişmeleri takip ederken diğer yandan da eskiyle olan bağımızı yani gönül güzelliklerimizi yaşatmak. Eğer bu ikisi arasında bir tercih yapmamız gerekirse her zaman için tercihimiz gönülden yana olur. Zaten din de diyanet de bir gönül, inanç işidir. Bu türden haberler yayarak eski dostlukları bozabileceğini düşünenler büyük bir yanılgı içerisindedir. Her ne olursa olsun, bizim Mercedes firmasına itikadımız tamdır” denildi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.