AKP’nin Yaptığı İyi Şeyler de Var: On Maddelik İyi İşler Raporu

AKP'nin Yaptığı İyi İşler

Kaparoz ekibi, bir kamuoyu araştırmasıyla, sokak sokak, AKP’nin yaptığı iyi işleri ve köklü değişiklikleri sordu. Gelen yanıtlar toplandığında aşağıdaki on madde ön plana çıktı:

  • AKP’den önce halk arasında yeterli sayıda ayrım yoktu. AKP’yle birlikte Laik-Dindar, Sünni-Alevi, Başörtülü-Başı Açık, Türk-Kürt, İmam Hatipli-Normal Liseli, Doğulu-Batılı, Ateist-Müslüman gibi çok sayıda ayrıma sahip olduk.
  • AKP’den önce sanat ortamlarında yeterince rekabet yoktu. AKP’yle birlikte sanatçılar arasında ciddi bir yarış başladı, kalite arttı.
  • AKP’den önce her gazetede farklı şeyler yazıyordu, gündemi izlemek daha masraflıydı, şimdi hepsi tek elden yönetildiği için tek gazete alarak gündemi izlemek mümkün olabiliyor.
  • AKP’den önce Yunanistan ve Ermenistan olarak sadece iki düşmanımız vardı. Şu anda dünyanın çok farklı yerlerinden başka başka düşmanlarımız var.
  • AKP’den önce hırsızlık veya yolsuzluk yapanlar toplum tarafından tecrit edilerek yalnızlığa itiliyordu, şimdi başları dik dolaşabiliyorlar.
  • AKP’den önce üst düzey mevkilere gelebilmek için belli başlı okulları bitirmek gerekiyordu. Şu anda herhangi bir İmam Hatip Lisesini bitirmek, bütün mevkilere gelmek için yeterli oluyor.
  • AKP’den önce polisler yargılanıp, eğer suçlu bulunurlarsa cezalarını çekerken, artık mahkemeye bile çıkarılmıyorlar. Bu sayede güvenlik hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmıyor.
  • AKP’den önce parası olmayanlar hastane kuyruklarında sürünüyorlardı. AKP’yle birlikte sağlık hizmetleri özelleştirilerek, hastane önündeki kuyruklar, morg bölümüne kaydırıldı. Cenaze işlemlerinin de geliştirilmesiyle sürünme sorunu tümüyle ortadan kalktı.
  • AKP’den önce mahkemeler bağımsızca karar verdiğinden, insanlarda ‘Acaba mahkemeden ne karar çıkacak?’ şeklinde tereddütler oluyordu. Artık mahkemelerin ne karar vereceği önceden bilindiği için piyasalarda belirsizliğe bağlı herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor.
  • AKP’den önce uyuşturucu kullanmak için belli bir yaşa gelip farklı ortamlara girmek gerekirken, artık uyuşturucular ilkokulların önünde bile satılır hale geldi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

5 Comments

  1. Sitenizin ust tarafında yalan dolan iftira yazısı içerikle uyuśuyor.)

  2. Hayır, CHP Nin Yaptığı Şeyleri Niye AKP Ye Yıkıyorsunuz Anlam Veremedim :d

  3. Gerçeği nedir diye google bir soru sordum,tamamen gerçekten uzak saçmalama cevap buldum..doğruları yazmıyordun.

  4. Saygı değer yorum atan malın biri Chp demiş bide ya 😀 ulan 50 yıldır Chp iktidara gelemiyor ki sayenizde amip sürüsü gibisiniz bi bitmediniz.

Yorumlar kapatıldı.