Operasyonlara Destek Bildirisini İmzalamayan 21 Akademisyen Askere Alınıyor

operasyon akademisyen

Barış için çağrı yapan akademisyenlere karşı devletin yaptığı operasyonlara destek veren yandaş akademisyenlerin sayısı giderek artarken, yandaş bildiriye imza vermeyi kabul etmeyen 21 akademisyen için sefer görev emri çıkartıldı.

Dün Laboratuvarda Araştırma Yaparken Bugün Çarşıda Yeşil Fanila ve Don Bakıyoruz

Askerlik yolu görünen akademisyenler arasında bulunan Doç.Dr. Ercan Kabasakal “Bir haftadır bu bildiriyi imzalamamız yönünde bir baskı görüyorduk. Ben iki hafta sonra nasıl olsa unutulur diyerek her gün ‘dur bir daha okuyayım’, ‘metinde değişiklik yapılabiliyor mu?’ gibisinden bahanelerle bunları oyalıyordum. Dün YÖK’ten bir başçavuşumuz arayarak ‘bildiriyi imzalamak için bugün son gün, yirmi dört saat sonra iş işten geçmiş olacak’ dedi ama ben ciddiye almadım. ‘Bugün dersler çok yoğun, finaller var, yarın bir daha okur, sonra da gerekeni yaparım’ diyerek geçiştirdim ama bu sabah okula geldiğimde adıma Cizre için sefer görev emri çıkartıldığı bilgisi geldi. Apar topar askere alındık. Dün araştırma laboratuvarında çalışırken şu an çarşıda yeşil fanila ve don bakıyorum. İnsan ne oldum değil, ne olacağım demeli” dedi.

Yazıcı Olmak İçin Komutanla Görüştüm Ancak El Yazımı Beğenmedi

Doç Dr.Kabasakal yandaş akademisyenlerin operasyonlara destek verdiklerini söyleyerek “Bu arkadaşlar Çanakkale’de öğrencileriyle birlikte savaşa giden öğretmenlerden örnek vererek gerekirse her türlü görevi yerine getireceklerini tahhüt etmişler. Askeriyede bir açık varsa, açığın bu arkadaşlarımız ile kapatılması daha uygun olmaz mıydı?” diyerek sitem etti. Kendisinin Cizre’de halka karşı silah kullanmak istemediğini de belirten Kabasakal “Sabah görev emrim gelince Cizre’de teslim olacağım birliği arayıp komutana durumu anlattım. Kendisine yazıcı olarak görev yapmak istediğimi belirttim ancak komutan faksladığım sayfadaki el yazımı beğenmedi” dedi. “Komutanın ifadesiyle ofiste yazıcı değil hendekte kazıcı olarak görev yapacakmışız” diyen Kabasakal’ın askerlik heyecanıyla gereğinden fazla alışveriş yapmış olduğu da gözlerden kaçmadı.

Ceza Hukuku Hocamızın Ayağı İlk Günden Su Topladı

Yandaş bildiriye imza vermeyi kabul etmeyen akademisyenlere askerlik süresinin bir yıldan kısa sürmesinin beklenmediği bildirildi. Birliğine yarın katılacak bir akademisyen “Şu anda Şafak 365 gibi düşünüyoruz ama revir ve rapor imkanlarını da araştıracağız. Dün Ceza Hukuku hocamızı Şırnak’a gönderdik. Bugün kendisiyle telefonla konuştum, maalesef ayağına uygun postal bulunamamış. Hocamızın ayağı 41 numara, sabah 39 numara postalla spora çıkınca ayakları su toplamış, YÖK’e müracaat ederek kendisine uygun bir postal temin edilmesi için girişimlerde bulunduk. Bugün TRT FM’de Esmeray’dan ‘Gel Tezkere’ parçasını isteyenler arasında adı geçince çok duygulandık. Hey gidi Cemal Hoca” dedi.

Yandaş Bildirideki İmzalardan Büyük Bölümü Davutoğlu’na Ait Çıktı

Üniversitelerdeki askerlik heyecanı sürerken Türkiye için akademisyenler bildirisinde yer alan imzaları inceleyen uzmanların birbirine benzeyen çok sayıda imzaya rastlamaları üzerine yaptıkları incelemede imzaların büyük bölümünün Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’na ait olduğu belirlendi. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz başbakan Ahmet Davutoğlu bildiriyi çok beğendiğini ve o anki heyecanla bildiriyi bir kereden daha fazla imzalamış olabileceğini ancak tam sayıyı hatırlayamadığını söyledi. Hükümete yakın kaynakların görüşüyse Ak Saray’dan gelen, bildirideki imza sayısının barış bildirisindeki imza sayısından daha fazla olması yönündeki baskılar nedeniyle Davutoğlu’nun bildiriyi altı yüz yirmi dört kere imzaladığı yönünde.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.