BM İyi Niyet Ödülü Avrupa’nın Türkiye’ye Vizeleri Kaldıracağına İnanan Davutoğlu’na Verildi

BM İyi Niyet Ödülü

Bu yılki Birleşmiş Milletler İyi Niyet ödülü, Avrupa’nın Türkiye’ye vizeleri kaldıracağına inanan başbakan Ahmet Davutoğlu’na verildi. Ödül konuşmasında yaşanan olumsuzluklardan zerre kadar etkilenmeyen Türkiye başbakanından övgüyle söz edilirken perdeye “O hep güzel düşünüyor” yazısı yansıtıldı.

BM: Kendisi Çok Saf ve Temiz Bir İnsan

Ödül töreni sırasında BM sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, ödül için üç adayın çekiştiği belirtildi. Sözcü “Adaylardan birisi evlenme vaadiyle evini bırakarak sevdiği adamın peşinden giden on altı yaşındaki Pakistan’lı bir genç kızdı. Kendisi şu an pavyonda kariyerine devam ediyor. Diğer aday ise ABD’nin Irak’a demokrasi getirmek için girdiğine inanan ve halen bunu savunan ABD’li bir gazeteciye ait. Son adayımız ise Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu idi. Biz adayları pek çok açıdan değerlendirdik ancak bu kadar art niyetsiz, böylesine kolay teslim olan, hemencik güvenebilen yapısıyla Davutoğlu diğer adaylarla arayı açtı. Kendisi üvey annesi ve kız kardeşleri tarafından defalarca aldatılmasına karşın saflığını bozmayan Külkedisi gibi. Ödülü gerçekten hak ediyor” dedi.

Davutoğlu: Bu Sefer Vizeyi Kaldıracaklar Gibi Bir His Var İçimde

Sorularımızı yanıtlayan Ahmet Davutoğlu ise ödülünü göstererek “Bu kez her şey farklı olacak, ben gerçekten de inanıyorum. Yirmi yıldır ‘ha oldu ha olacak’ derken, bir şekilde kapılar kapandı ama bu sefer kapanan kapıların açıldığına tanık olacağız. Zaten yengeniz de rüyasında görmüş. Benim de içime doğdu, vizeyi kaldıracaklar gibi bir his var içimde. Hadi inşallah” diyerek iyi niyetini bir kez daha ortaya koydu.

Angela Merkel: Yüz Bilemediniz Yüz Elli Yıl İçinde Bu İş Çözülür

AB’nin Türkiye’ye getireceği vize serbestisine Türkiye başbakanının inanması AB ülkelerinde de şaşkınlıkla karşılandı. Almanya Başbakanı Merkel “Ahmet sahiden inanmış mı? Vallahi bravo, çok büyük bir gönlü var. Aslına bakarsanız, yani zaten neden inanmasın ki, bir şeyin yirmi defa olmamış olması yirmi birinci denemede de olmayacağı anlamına gelmez. Biz Türkiye’nin AB’de olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz ancak olumsuz hava şartları, falan filan derken bir şekilde bugünlere geldik. Ben önümüzdeki yüz, bilemediniz yüz elli yıl içinde Türkiye’nin AB’nin bir parçası olacağına inanıyorum” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.