Merve’lerde Kalan Öğrencilerin Artması Üzerine Her Mahalleye Bir Merve Evi Açılması Gündemde

Merve'lerde Kalan

Milli Eğitim Bakanlığının yurt çapında yaptığı araştırmadan, lise öğrencilerinin büyük bölümünün ders çalışmak üzere Merve’lere gittiğinin ortaya çıkması üzerine MEB kolları sıvadı.

Merve’lerin Sırtındaki Yükü Azaltacağız

Bakanlıktan üst düzey bir yetkili “Velilerimiz çocuklarının özellikle cumayı cumartesiye bağlayan geceyi, Merve’lerde ders çalışarak geçirdiğini ancak bütün bir yıl boyunca Merve’lerde ders çalışılmasına karşın bir türlü istenen başarı düzeyine ulaşılamadığını beyan ettiler. Tam altı yıldır Merve’lere gitmesine karşın henüz Lise 1’den Lise 2’ye geçememiş öğrencilerimiz var. Ayrıca Merve’lerin de ciddi bir misafir yükü olduğu kanısındayız. Zaten ülkemizdeki Merve’lerin sayısı belli, kısıtlı sayıdaki Merve’yle böylesine ağır bir yükümlülük onlar açısından da sürdürülebilir değil. Yaptığımız hesaplamalara göre ülkedeki Merve’ler evlerine gelen arkadaşlarına sadece yatak yorgan yapsalar, kendilerine ve derslerine ayıracak zamanları kalmıyor. Bakanlık olarak Merve’lerin sırtındaki yükü azaltmak da bizim görevimiz” dedi.

Merve’lerde İşlenen Konuların Müfredata Uygun Olduğuna İlişkin Kuşkularımız Var

Bakanlık yetkilisi “Akşamı ders çalışmak üzere Merve’lerde geçiren öğrencilerimizin başarısızlıklarını araştırdığımızda bizim dikkatimizi çeken iki farklı hususla karşılaşıyoruz. Tespitlerimize göre ya Merve’lerde işlenen konular müfredata uygun değil ya da Merve’ler bu dersi yönlendirecek bilgi birikimine sahip değiller. Tabii burada Merve kardeşlerimizin bir suçu yok, kimse onlara böyle bir görev vermiş değil, onlar iyi niyetle arkadaşlarına destek olmak gayreti içerisindeler ancak biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerimizin gelişimini düşünmek durumundayız. Eğer bu noktada Merve’lerin bir eksikliği varsa, bizim bakanlık olarak öğrencilerimize farklı bir alternatif sunmamız lazım” dedi.

Her Mahalleye Bir Merve Evi Açılacak

2016 yılı içinde Türkiye genelinde her mahalleye bir Merve Evi açılacağını söyleyen yetkili “Merve Evlerinde öğrencilerin gereksinim duyacağı türden tüm gereçler olacak. Çalışma masasından zigon sehpaya, konserve açacağından kereste yontma makinesine kadar her türlü araç gereci sağlayacağız yeter ki öğrencilerimiz derslerinde başarılı olsunlar. Öğrencilerimiz ders çalışmaktan sıkılıp televizyon izlemek istediklerindeyse sadece belgesel yayınlayan kanallardan oluşan televizyonları olacak” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.