Benzine Zam! Hep Yüz Liralık Benzin Alanlara Kötü Haber: 100.-TL’lik Benzin 110.-TL Oldu

Benzine zam

Benzine zam yapmak amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından gizli olarak yürütülen çalışma bugün sonuçlandı ve zamdan etkilenmemek için uyanıklık yapan çok sayıda vatandaşa karşı farklı bir uygulamaya gidildi.

Devlet Zarara Uğratıldı

Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Arzu Tırpan “Aslında biz bu durumun yıllardık farkındaydık ancak ‘bu seferlik görmezden gelelim’, ‘belki bu ay sıkışıktır da sonraki ay normale döner’ diye hep bekledik ama maalesef bu vatandaşlarımızda hiçbir düzelme görülmedi. Bildiğiniz gibi Maliye Bakanlığı olarak 100 liralık benzinin 65 lirasını devlet hazinesine alıyoruz. Biz benzine %10 zam yaptığımızda normal olarak bu arkadaşlardan da %10 fazla vergi almamız lazım ancak bunlar Kuran’da yazıyor gibi sürekli 100 liralık benzin aldıkları için vergi gelirimizde bir türlü istenen düzeyde artış olmuyordu. Bu arkadaşlar devletimizin sırtına yapışmış bir nevi asalak gibiler. Ne yapsanız, ne etseniz bunlardan kurtulmak mümkün olmuyor” dedi.

Tam On Bir Yıldır Yüz Liralık Benzin Alan Kişiler Var

Açıklamalarını sürdüren Tırpan “Bakın abartmıyorum tam on bir yıldır yüz liralık benzin alan kişiler var. O zaman yüz liraya bir depo benzin alınıyordu, şimdi yarısı dolmuyor ama bu arkadaşlar yolda kalma pahasına iki liralık bile olsa bir harcama artışına gitmiyorlar. Bugüne kadar sabrettik ancak devletin de bir şekilde harcamalarını finanse etmesi lazım, bizler de bu uygulamaya gitmek mecburiyetinde kaldık. Yani sen araba galerisine gidip bu arabadan yirmi bin liralık ver diyebiliyor musun, zam gelince paşa paşa ödüyorsun araba bedelinin tamamını. Ancak iş benzin almaya gelince her türlü uyanıklık, affedersiniz pis hareket devreye giriyor” dedi.

Yüz Liralık Benzin Artık Yüz On Lira

Arzu Tırpan “Lafı uzatmayalım, bugünden geçerli olmak üzere 100.-TL’lik benzin alan kişiler kasaya geldiklerinde 110.-TL ödeyecekler. Eğer vatandaşımız ‘Ben yüz liralık demiştim, cebimde sadece yüz lira var’ derse pompacı arkadaş koyduğu benzini hortum aparatıyla geri alıp vatandaşımızı yolcu edecek. Bu arkadaşımız da artık o yüz lirasını nasıl istiyorsa, en münasip şekilde değerlendirecektir” dedi.

Bir muhabirin sorusu üzerine bu uygulamanın bundan sonra artarak devam edeceğini söyleyen Arzu Tırpan ”Bakın 100.-TL’lik benzin için 110.-TL çok iyi bir fiyat, ben vatandaşlara şu anki fiyattan depolarını doldurmalarını tavsiye ediyorum. Yarın benzine zam geldğinde 100.-TL’lik benzini 110.-TL’ye de bulamazsınız” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

Yorumlar kapatıldı.