Panama Belgelerinde Adı Geçmeyen Tek Türk Firması Antik AŞ. Mali Müşaviriyle Yollarını Ayırıyor

Panama Belgeleri

İnternete sızan yeni Panama Belgeleri dünyada pek çok şirket yöneticisi ve siyasetçiyi koltuğundan ederken, Türkiye’ye vuran ikinci dalgada, belgelerde adı geçmeyen tek Türk firması olan Antik AŞ’nin mali müşaviri Halit Tüfek görevinden alındı. Borsanın açılışında, güne düşüşle başlayan Antik AŞ. hisseleri, mali müşavirin kovulma haberinden sonra toparlanarak yeniden yükselişe geçti.

Hissedarlar Kızgın, Şirket Telefonları Susmuyor

Konu hakkında açıklama yapan şirket CEO’su Suzan Antik “Sabah saat 06:00 gibi telefonlarımız çalmaya başladı. Hissedarlarımız Panama belgelerinde bütün firmaları görüp bizimkini göremeyince haklı olarak bir infiale kapılmışlar. Biliyorsunuz Koç Holding’den, Sabancı’ya, Ali Ağaoğlu’dan Mehmet Cengiz’e kadar herkes var bu listede. Biz yeni sızıntıları bekleyelim, mutlaka bizim de adımız bir şekilde geçecektir dedik ama maalesef dinletemedik. Öğleden önce yönetim kurulu olarak olağanüstü bir toplantı düzenleyip 35 yıllık mali müşavirimizi kovduk. Kendisi de çok üzüldü ancak profesyonel hayat böyledir, rakiplerinizi yakalayamazsanız, firmanız da, siz de oyunun dışında kalırsınız” dedi.

Antik AŞ. Hisseleri Önce Düştü, Sonra Toparlandı

Panama belgelerinin gündeme düşmesiyle, borsada da ciddi bir hareketlilik yaşandı. Belgelerde adı geçen tüm firmaların hisseleri güne yükselişle başlarken, Antik AŞ hisseleri deyim yerindeyse ‘yere çakıldı’. Uzmanlar tarafından normal karşılanan bu hareketlilik Antik AŞ’nin zamanında bir müdahaleyle mali müşavirini kovması üzerine önce durdu, sonra yön değiştirdi. Öğleye doğru ajanslara düşen kovulma haberiyle birlikte, Antik AŞ kağıtları yeni alımlarla yönünü yükselişe çevirdi. İlk seansta hisse değerindeki % 3’lük net kaybın, ikinci seansla birlikte azalması bekleniyor.

Mali Müşavir: “Bize Ders Oldu”

Görüşlerine başvurduğumuz mali müşavir Halit Tüfek “Gerçekten bizler için çok ani bir gelişme oldu ancak şirketimizin kararını tartışacak değiliz. Ben şu an altmış yedi yaşındayım, bizler hesap makinesiyle muhasebe tutan kuşaktanız, biraz eskide kaldığımızı kabul etmemiz lazım. Bizim bürodaki arkadaşlar da genel olarak kırk yaşın üstündeler. Bu yıl bir karar alıp iki arkadaşı İngilizce öğrenmesi için kursa yazdırmıştık, sonra da yavaş yavaş bu off-shore işlerine başlayacaktık. Hedefimiz 2017’ydi ama az bir farkla bu treni kaçırdık. Ancak şunu da eklemek isterim ki şu anda ekibimizde müthiş bir motivasyon oluştu. Dil kursuna yazdırdığımız arkadaşı yarın Panama’ya yolcu ediyoruz. Arkadaşlar sabahtan beri Google’da ‘vergi kaçırma ve off-shore yöntemleri’ konusunu aratıp çeşitli dokümanlar bulmuşlar. 2017 için sloganımız “Bol Kazanç, Sıfır Vergi”. Antik AŞ.’nin de uzun vadede yeniden müşterimiz olacağını düşünüyorum. Bu tokat bize çok iyi oldu, kendimize geldik” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.