Uluslararası Mafyadan AB’ye Sert Tepki: Türkiye’deki Özgürlükler Hiçbir Ülkede Yok

Türkiye'deki Özgürlükler Hiçbir Ülkede Yok

Mafya liderleri tarafından kurulan Uluslararası Mafya Örgütü, AB’nin Türkiye’deki özgürlükler ve demokrasi konusundaki eksiklerini eleştiren ilerleme raporuna sert yanıt verdi. Türkiye’nin kat ettiği aşamalara vurgu yapılan mafya açıklamasında, AB’ye aba altında sopa gösteren ifadeler de yer aldı.

Türkiye’deki Özgürlükler Hiçbir Yerde Yok

UMÖ tarafından yapılan basın açıklamasında “Örgütümüzün uluslararası işleri dolayısıyla pek çok ülkede, hem siyasi hem de sosyal anlamda yöneticilerle ilişki içindeyiz. Mafya liderleri olarak bir çok ülkedeki faaliyetlerimizi gizli gizli, yeraltından ya da sahte adlarla yürütmek zorunda kalıyoruz. Türkiye’de ise mafya liderleri kendi adlarıyla ihalelere girip, çeşitli işler alabiliyor, hatta siyasilerle yakın ilişkiler kurup yönetimle entegrasyon içinde şantaj, tahdit gibi etkinlikler düzenleyebiliyorlar. Bu türden özgürlükler ne Avrupa’da, ne Kanada’da, ne de gelişmiş demokrasisiyle övünen Amerika Birleşik Devletlerinde var. Kimse Türkiye’de özgürlüklerin kısıtlı olduğundan söz etmesin. Türkiye, özgürlükler açısından, üyemiz olan 164 ülke içinde Kolombiya ve Meksika’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor. Geçen yıl Rusya’nın gerisindeydi ancak bu yıl Türk hükümetinin aldığı önlemlerle Rusya’yı geride bıraktı” ifadeleri yer aldı.

Dünyanın Hiçbir Ülkesinde Bilim Adamlarının Kanıyla Duş Alacağız Diyemezsiniz

Yazılı açıklamanın ardından, basın mensuplarıa sözü olarak açıklamalarda bulunan bir mafya lideriyse “Bakın dünyanın hiçbir ülkesinde bir mafya lideri bilim insanlarını kast ederek ‘Sizin kanınızla duş alacağız’ diyemez, aynı gün yaka paça götürür, hapse tıkarlar adamı. Türkiye’deyse bu sözü eden dostumuz, yetmezmiş gibi mesajını bir de web sitesinden yayınlıyor. İfade özgürlüğünün genişliğine, şantaj müessesesinin oturmuşluğuna bakar mısınız lütfen” dedi.

Türkiye’de Mafya Liderlerine İş veya Siyaset Adamı, Politikacılaraysa Reis Deniyor

Bu özgürlüklerin zaman içinde ortaya çıktığını söyleyen mafya temsilcisi “Türkiye’de müthiş bir entegrasyon var, iş adamları, siyasetçiler ve mafya liderleri iç içe geçmiş durumda. Bakıyorsunuz çete liderleri için kullanılan ‘reis’ sözcüğü siyasetçiler veya iş adamları için de kullanılıyor. Mafya liderlerine de iş adamı deniliyor. Bazen aynı kişinin üç farklı şapkası olabiliyor: Sabah siyasetçi, öğlen iş adamı, akşam mafya lideri gibi. Arkadaşlar, sadece dilde değil, gerçek yaşamda da bu işbirliğinin sağlanması kolay bir iş değil, biz kendi ülkemizde yıllarımızı verdiğimiz halde bunun çeyreğini sağlayabilmiş değiliz” dedi.

AB Kendisine Çekidüzen Versin

Mafya lideri açıklamasının son bölümünde ise “AB önce kendi bölgesine baksın, acaba Türkiye’deki özgürlüklerin onda biri bende var mı diye. Türkiye ile ilgili AB ilerleme raporu bizim açımızdan yok hükmündedir. Eğer daha özenli bir rapor yazılmazsa bizim de söyleyecek iki çift lafımız, iki sıkım kurşunumuz vardır. Bundan sonra ne yapacakları kendilerine kalmış” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.