İsrail’le Kucaklaşma ve Enseye Şaplak Görüntülerine Yayın Yasağı Geldi

İsrail Türkiye kucaklaşma

Radyo Televizyon Üstü Kurulu tarafından İsrail ile Türkiye’nin vardığı anlaşmayla ilgili haberlere ve haberle ilgili her türlü fotoğrafa yayın yasağı getirildi. RTÜK tarafından yapılan açıklamada 15 Şubat 2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 7.Maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda, RTÜK tarafında geçici olarak yayın yasağı getirilebileceği bildirildi.

İsrail Yetkilileriyle El Sıkışma, Kucaklaşma ve Enseye Şaplak Görüntüleri Yasak Kapsamında

RTÜK tarafından “27 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen İsrail-Türkiye anlaşmasının anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili Başbakanlığın 19 Mart 2016 tarih ve 01017 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür” şeklinde duyurulan açıklamada, yayın yasağının kapsamıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Anlaşmayla ilgili olarak İsrail yetkilileriyle el sıkışılması, her türlü öpüşme, önden arkadan sarılmalar, muhtelif el şakaları, yanaktan alınan makaslar, enseye atılan şaplaklar ve her türlü parmaklama görüntülerine yayın yasağı getirilmiştir”.

İslami Kanallar Gün Boyunca Ramazan ve Penguen Belgeselleri Yayınlayacak

Haberi değerlendiren Yeni Akit Gazetesi, Kanal 7 Televizyonu ve diğer İslami kanallar adına açıklamada bulunan Cafer Mümin Destek “RTÜK’ün bu kararını son derece olumlu buluyoruz. Kimse ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozmak isteyen paralelci güçlerin oyununa gelmemizi beklemesin. Zaten bizim bugün için penguen belgeseli yayınlama gibi bir kararımız vardı. Ülkemizde belgesel izlenme oranları maalesef istenen seviyelerde değil. Hep haber, hep haber, nereye kadar?” dedi.

İsrail’i Düşmanlaştırmak Çözüm Değil, Filistin Kendisine Çeki Düzen Versin

Açıklamalarını sürdüren Destek “Şimdi Filistin tarafından bu anlaşmayla ilgili olarak ileri geri konuşmalar da duyuyoruz. Zaten bir süredir Hamas ile Paralel odakların teması olduğundan da haberdardık. Filistin davası bizim için önemli ama her şeyin de bir sınırı var. Yani bizim iyi niyetimiz ortada, kimse bunu suistimal edip de bir takım yanlış hesaplar içine girmesin. Bizim ne zaman kime yüzümüzü döneceğimiz, sırtımızı kime yaslayacağımız hiç belli olmaz. Van minut biter, tu minut başlar” dedi. Açıklamasının sonunda mikrofonun kapandığını düşünen Cafer Bey’in “Esed’le anlaşılırsa, bu sefer ben konuşmam arkadaş, kendinize başka adam bulursunuz” sözleri toplantıyı izleyenlar tarafından not edildi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.