Katille Selfie Çektirmek İsteyen Polislerin Sıra Kavgasında Silahlar Konuştu

Katlle Selfie

Önceki gün İzmir’de yakalanarak İstanbul’a getirilen seri katil Atalay Filiz’le fotoğraf çektirmek isteyen polislerin arasındaki sıra tartışması silahlı çatışmaya döndü.

Narkotik Büroda Bir Saatten Fazla Kaldı

Görüşlerine başvurduğumuz Kaçakçılık ve Organize Suçlar biriminde çalışan bir polis memuru “Atalay Filiz’in İstanbul Emniyetine geleceğini duyunca, belki bir fırsatını bulup resim çektirebilirim diye her zamankinden bir saat önce Emniyet Müdürlüğümüze gittim. Saat 6 olmasına rağmen ben gittiğimde bütün arkadaşlar görevleri başındaydı. Mali Suçlar Bölümünün önündeki kuyruğu görünce ‘Hayırdır?’ diye sordum, arkadaşlar da Atalay Filiz’in selfie çekimleri için Mali Şubede olduğunu ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin kuyruk oluşturduğunu söyledi. Mali Şubedeki çekimlerden sonra kendisinin bizi ziyaret etmesi konusunda amirlerimizle bir fikir birliğine varmış olmamıza rağmen, Narkotik Şubedeki arkadaşlar kapının girişinde Atalay Filiz’i yakalayıp kendi birimlerine götürdüler. Biz ısrar edince de ‘On beş dakika sonra buradayız’ dediler. On beş dakika, yirmi dakika oldu, yarım saat oldu, gelen giden yok. Tam bir saat bekledik, nihayetinde Narkotik Şubeyi basarak Filiz’i teslim aldık. Bize silahla mukavemet eden arkadaşlarla kısa süreli bir çatışma yaşandı ancak birkaç hafif yaralanma vakası dışında önemli bir şey yok” dedi.

On Dört Saatlik Sorgunun On İki Saatinde Fotoğraf Çekildi

Emniyet Müdürülüğünün Vatan Caddesindeki binasında sorgulanan Atalay Filiz’in sorgusunun tamamlanmasının ardından detaylar da belli olmaya başladı. Gelen ilk bilgilere göre sorgulama fotoğraf çekimiyle başladı. Sağdan girelim, soldan bakalım, baştan alalım derken iki saat boyunca fotoğraf çektirmekten yorulan Filiz’in mola istemesi üzerine polisler çektikleri fotoğrafları incelemeye başladı. Sorularımızı yanıtlayan bir görevli “Biz fotoğraflara bakarken bir şey fark ettik: Tüm kareler birbirinden kopuk, kareler arasında bir bağlantı, ortak bir hikaye, bir olay örgüsü yoktu. Bunun üzerine ufak bir mizansen geliştirdik, yani Atalay Filiz odaya nasıl girecek, ne diyecek, o konuşurken hangi kamera zoom yapacak gibi notlar aldık. Atalay Filiz’in de sorgu odası, oyuncular ve ışıkla ilgili konularda bazı istekleri oldu. Hepsini değerlendirip çekimlere yeniden başladık. Şu an elimizde altı saatlik ham kayıtla çok sayıda fotoğraf var, bunlardan yarım saatlik belgesel bir video çıkarabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Emniyet Müdürü: Hatamızın Farkındayız

Yaşanan olaylarla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Emniyet Müdürü ise “Sizden önce ben söylemek istiyorum ki yaşanan rezaletin farkındayız. Şu an bilgisayar başında arkadaşlarla fotoğraflara bakıyoruz, her fotoğrafta farklı bir hata var. Kiminde ışık fazla, kiminde katilin yüzü yarım çıkmış, kimi komple bulanık. Ben bunun bir sorumlusu olarak da bu selfie modasını görüyorum. Yani arkadaşım sen fotoğrafçı mısın ki, kendi fotoğrafını kendin çekiyorsun. Bak şu ablak surata bak, Pasaport Şubeden Neriman değil mi o, balina gibi çıkmış ama farkında değil sırıtıyor bir taraftan. Ben buradan Atalay Bey’e de teşekkür etmek istiyorum, pek çok yanlışımızı kendisi düzeltti sağ olsun, onun uyarıları olmasa bu fotoğrafları bile çekemezdik. Ancak yanlışımızın üstünü örtmeye niyetimiz yok, öğleden sonra tüm amirler olarak toplanıp konuyu görüşeceğiz, bundan sonra gerekirse parasını cebimizden verip deneyimli bir fotoğrafçı bulacağız” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.