Kız Bakmak için Acile Gitmek

Kız bakmak için hastaneye gidilir mi? 24 saattir düşünüyorum hiçbir anlam veremiyorum bu davranışa. Koskoca başbakan söylediğine göre kesin doğrudur ama google’da, yandex’te falan aradım hiçbir somut bilgiye ulaşamadım. Bir insan evladı kız bakmaya neden hastanenin acil servisine gitsin ki?

Bu nasıl bir ülke, neden diş çektirmek için berbere, cinsel ilişkide bulunmak için mezarlığa, kız bakmak için de hastaneye gidiliyor? Bu durum bir abazalık krizi şeklinde birden ortaya çıkıp da ‘çocuğa acilen karı lazım” diyerek ambulansla mı gidiliyor acil servise? Ya da acilde kadın doktor veya hemşireye rastlarız denerek yalandan oram, buram ağrıyor mu deniliyor? Peki, karşına erkek doktor çıkınca, kaderine mi razı oluyor bu adamlar?

Hastalar aralarında anlaşıyorlar desen, biz de gittik kaç kere acile, böyle bir ortam yok bir kere. Yani “Benim sırtım ağrıyor” diyen erkek ve kadın hastaları bir araya getirip “Hadi birbirinizi iyicene ovalayın” demiyor ki doktorlar. Ayrı ayrı muayene edip evine yolluyorlar. Bugüne kadar otobüste tanışan, parkta bakışan, partide sevişen duydum da acilde kız bakıp ev kuran bir Allahın kulunu yemin ediyorum duymadım. Olaylar nasıl gelişiyor onu bile anlamış değilim, Acil Servis’te tanıştırıp, Kulak Burun Boğaz’da öpüştürüp, en nihayet de Üroloji’de gerdeğe mi sokuyorlar, böyle hastane mi olur arkadaş?

Vallahi düşündükçe aklıma tek bir şey geliyor: Bu dindarlar her yeri haremlik-selamlık diye ayırdılar ya, okulları, kursları her haltı kız erkek diye ayırınca da bu dindar kesimdeki adamlara kız görecek bir yer kalmıyor doğal olarak. Kızla erkeğin yan yana olduğu bir tek hastane kalmış demek ki. Bundan bir önceki dindar başbakanın üniversite resimlerine bakın bir tane kız yok, hep erkek. Yeni başbakan da “Boğaziçi Üniversitesi’nde kızlarla erkekler bir arada bahçede oturuyorlardı, korktum başka okula gittim” diyor. Asıl korkulacak şey sizin ortamlarınız. Okuldaki kızlı erkekli gruptan değil de hastanede hasta, yaralı insanlar arasından kız bakmaya gelecek kadar aç adamlar topluluğundan korkun. Yobazlığa bakar mısınız, namuslu, dindar bir gençlik yaratacağız derken iyice saçma sapan şeyler ortaya çıkmaya başladı, farkında değil misiniz? Kızla erkeği ayırmak yüzünden iyice tuhaflaştınız, bir kız göreceğim diye ne hallere düşürdünüz insanları. Toplumdaki saldırganlık ve cinsel bozukluklar, günah diyerek veya ahlak safsatalarıyla insanların cinsel isteklerini bastırmalarından kaynaklanıyor. Kız bakmak için hastaneye kadar düşen adamdaki açlık duygusunun yarın saldırganlığa, sapkınlığa döneceğini göremiyor musunuz? Herif o kadar aç ki, gidip hastaneden kız bakıyor. Sonra eve dönerken sokakta öpüşen bir çift gördü mü ne yapıyor peki bu duyguları bastırılmış, dürtüleri kastırılmış vatandaş? Ben nerede hata yaptım mı diyor yoksa kendi eksikliğini bastırmak için, ahlak elden gidiyor nidalarıyla kıza ağzına geleni sayıp, adamı dövmeye mi kalkıyor?

Ben hiç kızmıyorum bu adamlara. İçi içini kemiriyor, hormonları tavanda, otuz bir çekse günah, daha bir kıza dokunmayı bırak, doğru düzgün konuşmamış bile, bir kız bulup dokunmak istiyor ama din baskısı ve yobazlar iktidarında bunu yapabileceği bir ortam yok, mecburen saçmalıyor. Son umut, kızla erkeğin karışık olduğu tek yer olan hastaneye koşuyor.

Bırakın kızlar erkekler bir arada oynasın, okula gitsin, bahçede elleşsin, kuytuda öpüşsünler. Yemin ederim hastanede kız bakmaktan milyon kat iyidir. Bu nasıl bir çaresizliktir? Yarın hastaneleri de haremlik selamlık yaparsanız ne halt edecek insanlar, vergi dairesinde karı kız aramaya başlamayacaklarının garantisi var mı bu garibanların? Yarattığınız kültüre bakın da övünün. Sen hastanede tedavi olmak için sıra beklerken, Sayın Abaza’yla annesi de senin kıçına bakacaklar güzel mi diye? Bu mudur sizin ahlak anlayışınız? El ele tutuşanlara laf atıp ahlak dersi veren yobazlar, hastanede can derdindeki insanların memesine bakarken hiç utanmayacak mısınız?

Başbakan da insanların düştüğü durumdan habersiz, bu olayı anlatıp hastanelerdeki gelişimden, sağlıktaki dönüşümden söz ediyor. Bari muhtarlara verdiğiniz gibi doktorlara da verin de evlendirme yetkisini, acil serviste beş dakikada kıysınlar nikâhları, işte sağlıktaki asıl dönüşüm o zaman gerçekleşmiş olur. Başbakan espri yapıyorum diye yobaz bir zihniyetin acı meyvelerini sergiliyor ama farkında bile değil.

Ne diyeyim, gündüz parklarda el âlemin namusunu bekleyip ahlak bekçiliği yaptıktan sonra geceleri de hastane acil servislerinde kız bakan sade vatandaştan bununla övünen başbakana kadar Allah tez zamanda hepinizin şifasını versin.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

Burak Kaya hakkında
Müzisyen, yazar.

1 Comment

  1. Nasil bi ahlak anlayisin var ki birakin kizlar erkekler okulda oynasin ellessin diyorsun. Ulan hödük kızın olsa okulda erkeklerle oyna seni ellemelerine musade etmi diyeceksin ya da evladin gelse okulda bi abaza beni koseye sıkıştırdı diye sikayet etse ellemeyle bisey olmaz mi diyeceksin ALLAH ISLAH ETSIN…

Yorumlar kapatıldı.