TBMM Başkanı İsmail Kahraman Birlikiyet ve Beraberiyetin Ehemmiyetine İşaret Etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek merak edilen konular hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

“Talebeyken Derslerimize Mecburiyetten Muhtariyetin Bekçisi Girerdi”

Açıklamalarında birlikiyet ve beraberiyetin ehemmiyetine işaret eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, basın toplantısının ardından bir muhabirin neden böyle garip konuştuğunu sorması üzerine “Benim talebiyetliğim ekseriyetle cumhuriyetin ilk senelerinde geçti. Esaslı bir hocamız yoktu, derslere mecburiyetten yandaki muhtariyetin bekçisi girerdi. Bekçinin emniyet meselelerinde derin bir malumatı olsa da edebiyat ve lisan hususunda bir hâkimiyeti yoktu. Bir gün bu şahsiyet, hitabetin çok ehemmiyetli bir meziyet olduğunu söyleyerek, ‘Kelimeleri böyle -iyet diye bitirirsen, herkes senin bir halt bildiğini zanneder’ dedi. Ben de bu konuya hassasiyet gösterip, nihayet bir sene içerisinde, böyle mükemmeliyet derecesinde konuşup yazmaya başladım” dedi.

“Zürriyetinden Girer, Cibilliyetinden Çıkarım”

Öğrencilik yıllarından söz ederken duygusal anlar yaşayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman “Okulda Fransızca lisaniyeti dersine duhûl eden karşı cinsiyetten bir Hamiyet Hanım vardı. Ben bir gün ona şöbiyet ısmarlama bahaniyetiyle samimiyet gösterdim. Ancak ağabeyleri de ekseriyetle etrafta olurlarmış ve böylesi bir münasebete müsamaha edecek hüsnüniyete de sahip değillermiş. Hülasa, bunlar kömürlükten buldukları levazımat ve kendi şahsiyetlerine münhasır asabiyetleriyle eşekiyet sudan gelinceye kadar beni köteklediler. Ben aciliyetle müdüriyete şikâyet ettim ancak masumiyet karinesi gözetilmeden ve henüz ben mağduriyetimi bile ifade edemeden müdüriyet tarafından ikinci bir eziyete tabi tutuldum. İşittiklerim, burada ifade edemeyeceğim şekilde, tamamiyetle hakarete yönelik laf sarfiyatından ibaretti. Ayrıca müdüriyet makamını işgal eden şahsiyet “Böyle iyet’li konuşmaya devam edersen, samimiyetle söylüyorum, senin zürriyetinden girip cibilliyetinden çıkarım” diyerek beni tehdit etti. İsmailiyet makamı olarak ben de mezuniyet için böylesi bir mahrumiyete katlanamayacağımı söyleyerek nihayet ikinci bir sopa ile muvaffakiyetlendirildim. Bu da benim eski bir hatıratiyetimdir” dedi.

“Katiyetle Uymam Gereken Bir Diyetteyim, Malumunuz Sıhhat Hususunda Elastikiyet Olmaz”

Toplantının sonunda basın mensuplarına şöbiyet ikram eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kendisinin neden yemediğinin sorulması üzerine “Katiyetle uymam gereken bir diyetteyim, malumunuz sıhhat hususunda elastikiyet olmaz” dedikten sonra kraliyet makamından bir çağrı geldiğini belirtip “Aciliyetle ona icabet etmek mecburiyetindeyim” diyerek Aksaray’a gitmek üzere toplantı salonundan ayrıldı.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.