Türkiye’nin Seyahat Uyarısı Üzerine ABD İç Güvenlik Bakanı Yaşamına Son Verdi

Türkiye Dışişleri Bakanlığının ABD’de yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarına yaptığı uyarı ABD’li İç Güvenlik Bakanının yaşamına mal oldu. Türkiye tarafından yapılan uyarıda ABD’deki protesto gösterilerine vurgu yapılarak özetle “Gösterilerde zaman zaman suç ve şiddet olayları yaşanmakta, göstericiler ve güvenlik güçleri karşı karşıya gelmektedir. Bu bağlamda çok sayıda göstericinin güvenlik güçlerince gözaltına alındığı kamuoyuna yansımıştır. Yaşanan olayların ve toplumsal gerginliğin ortaya çıkardığı riskler bağlamında, ABD’de yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarında, gösterilerin yoğunlaştığı bölgelere yaklaşmamalarında, yaşadıkları ve çalıştıkları mekanlarda güvenlik önlemlerini artırmalarında fayda görülmektedir. ABD’ye giden, gidecek olan, orada yaşayan vatandaşlarımız tedbirli ve dikkatli olmalıdır” denilmişti.

ABD İç Güvenlik Bakanının Son Sözleri “Türkiye Öyle mi?” Oldu

Türk Dışişleri Bakanlığının yaptığı duyurunun yayınlanmasının üzerinden bir saat geçtikten sonra ABD’den acı haber geldi. Polis yetkililerinin bildirdiğine göre Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan uyarıyı okuyan İç Güvenlik Bakanı birkaç kez yardımcısına “Türkiye vatandaşlarını ABD’ye gitmeyin diye uyarmış öyle mi?” diyerek tekrar ettikten sonra odasına çekildi. Kapısını da arkadan kilitleyen Bakan dışarıdan gelen sorulara sayıklar şekilde “Türkiye öyle mi?” şeklinde yanıtlar verdi. Kırk beş dakika sonunda içeriden gelen sayıklama seslerinin kesilmesi üzerine polis yetkilileri İç Güvenlik Bakanının kapısını kırarak içeri girdi. Polis yetkililerince yapılan açıklamaya göre odaya giren polisler, yanmakta olan sobanın borusuna ağzını dayayarak yaşamına son verdiği anlaşılan İç Güvenlik Bakanının cesediyle karşılaştılar.

Türk Dışişleri: “Ciddiye Alınacağını Ummuyorduk, Üzgünüz”

Masasındaki kâğıda kısa bir not yazan İç Güvenlik Bakanı “Ölümümden kimse sorumlu değildir. Belki yaptığım hatalarımı düzeltecek kadar güçlü olabilirdim ama böylesi bir aşağılanmayı kaldıracak kadar güçlü değilim. Hoşça kalın” diyerek yaşama veda etti.

Olayı doğrulayan Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyse “Ciddiye alınacağını hiç ummazdık, hayret”, “Vallahi bravo”, “Adamın dibiymiş”, “Harbi mi?” gibi tepkiler vererek şaşkınlıklarını dile getirdiler. Böylece ABD’de yaşanan olaylar sırasındaki ilk ölüm de meydana gelmiş oldu.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.