TC Atatürk Onuncu Yıl Marşı Olan Adına HAYIR da Eklenince Kendi Adına Yer Kalmadı

2009 yılında Necmiye Tatar adıyla Facebook’a kayıt olan Necmiye Hanım çeşitli protestolar nedeniyle adına önce T.C. ibaresini ekledi. Bu değişiklikten kısa bir süre sonra okullarda Atatürk devrimlerinin okutulmaması için başlatılan bir kampanyayı protesto etmek için adına Atatürk’ü de ekleyen Necmiye Tatar 2015 yılında Onuncu Yıl Marşının yasaklanmasına tepki göstererek adına bu marşı da ilave etti. Necmiye Hanım bu değişiklik sırasında yer yetersizliği nedeniyle soyadı Tatar’ı silmek zorunda kaldı.

Karakter Sayısı Nedeniyle HAYIR’ı Eklemek İçin Adından TC’yi Kaldıran Necmiye Hanıma Arkadaşları Sitem Etti

Sosyal medyadaki adını yaklaşık bir buçuk yıldır bu şekilde devam ettiren Necmiye Hanım son olarak başkanlık sistemiyle ilgili olası anayasa referandumuna tepki göstermek için her zaman yaptığı gibi gene Facebook’taki profil bölümüne girdi. Yapılacak anayasa referandumundaki oyunun rengini göstermek için adına HAYIR’ı da eklemek isteyen Necmiye Hanım karakter yetersizliğinden dolayı adındaki T.C. ibaresini kaldırmak durumunda kaldı. Necmiye Hanımın TC’yi adından çıkarttığını fark eden takipçileri #SendemiNecmiye etiketi ile Necmiye Hanıma tepki gösterdiler. Bu sitemlerle baş edemeyen Necmiye Hanım TC’yi geri koyup bu sefer adındaki Atatürk ibaresini kaldırmayı denedi ancak takipçileri bu kez de “Sen neyin peşindesin Necmiye, dün T.C. bugün Atatürk, yarın kimi satacaksın? diyerek kendisini bu sefer daha da sert biçimde eleştirdiler. Eleştirilerden bunalan ancak adına HAYIR’ı eklemekten de vazgeçmeyen Necmiye Hanım ise son çare olarak profil adındaki Necmiye bölümünü silerek yerine HAYIR’ı ekledi.

Adları Değiştiği İçin Birbirini Tanıyamayan Teyze İle Yeğenin Yazışması Yürekleri Burktu

16 Ocak tarihinden itibaren Facebook’taki adı T.C. Atatürk Onuncu Yıl Marşı HAYIR olarak görünen Necmiye Hanım bugün profil fotoğrafını da değiştirerek kendi fotoğrafı yerine HAYIR yazılı bir görsel koyunca kendisini fotoğraftan tanıma imkânı da kalmadı. Bu değişiklik sonrasında arkadaş listesinde olan ancak görsel ve isim değişiklikleri yüzünden birbirlerini tanıyamayan teyze ile yeğenin yazışması ise okuyanların yüreklerini burktu.

Facebook’ta Koca Reis EVET olarak kayıtlı olan Osman Güllü ile teyzesin karşılaşması izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Kaparoz muhabirinin ulaştığı on altı yaşındaki Osman Güllü teyzesi Necmiye Hanım için “Aslında kendisi çok iyi bir insan ancak son dönemde FETÖ, PYD ve KPSS gibi terör örgütlerinin etkisi altına girdiğini düşünüyorum. Çok iyi de bir tarih öğretmenidir, ben ortaokul mezunuyum ama şu anda benim gördüklerimi bile göremiyor ne yazık ki” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.