Zulüm Bitiyor: Başörtüsü Başa Bağlanmadan Kendi Başına Devlet Dairelerine Girebilecek

İktidar başörtüsü konusunda büyük bir mağduriyete son verecek yeni bir uygulamaya gidiyor. Hükümet sözcüsü tarafından yapılan açıklamada 1 Mart’tan itibaren başörtüsünün herhangi bir kişinin başına takmasına gerek olmadan, aksesuar olarak da devlet dairelerine girebileceği bildirildi.

“Vesayet Döneminden Kalan Köhne Bir Uygulama”

Vesayet döneminde aksine bir yasa olmamasına rağmen bir tane başörtüsünün bile devlet dairesine giremediğini anlatan Hükümet Sözcüsü “Hükümetimiz artık bu zulme bir son veriyor. Başörtüsü konusunda çok önemli bir mağduriyeti daha gideriyoruz. Artık birisinin başına örtülmüş mü örtülmemiş mi buna bakmadan başörtüsünü doğrudan devlet dairelerine alacağız. Başörtüsü bizim kutsal değerimizdir, bir anlamda bayrağımız gibidir, onun yalnızca bir örtünme aracı haline dönüştürülmesini de uygun bulmuyoruz. 1 Mart itibarı ile kurumlarımıza başvuruda bulunan başörtüleri herhangi birinin başına bağlanmış mı diye bakılmadan devlet dairelerine kabul edilecek.” dedi.

“Halkımız Bunlara Bakarak Seçimlerde Karar Versin”

Açıklamalarını sürdüren Hükümet Sözcüsü “Bugüne kadar duvarlarda fotoğraflar, halılar, kilimler, kılıçlar, tüfekler, her şey vardı ancak her nedense başörtüsü yoktu. Elbette 1 Mart sonrasında isteyenler gene fotoğraf veya kilimlerini kullanabilecekler ancak isteyen kardeşlerimiz de artık duvarına bir başörtüsü asabilecek. Bu acımasız yasağa dur demenin zamanı gelmişti. Vesayet düzenine de yasaklara da hodri meydan diyoruz. Buradan tüm vatandaşlarımıza ilan ediyorum, başörtüsü artık özgürce istediği gibi devlet kurumuna girebilecek. Şart şurt tanımıyoruz. Halkımıza da buradan uyarıda bulunuyorum. Başörtüsünü sadece bir örtü gibi lanse edenlerin oyununa gelmesinler. 80 yıl boyunca acaba bu duruma neden bir çözüm getirilmedi, bunu düşünsünler ve seçimde bunlara bakarak karar versinler.” dedi.

“Bizim Mağduriyetimiz Hiçbir Zaman Bitmez”

Kaparoz muhabirinin “Başörtüsü konusunda başka bir mağduriyet kaldı mı?” sorusuna “Şu an bu konuda açıklama yapacak durumda değilim ancak ne bu milletin imanı be de bizim mağduriyetimiz biter. Mağduriyetin bittiği yerde mağlubiyet başlar” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.