Şile Yolundaki Hafriyat Kamyonları Rallisinin 3.Etabını Nisa İnşaat Takımı Kazandı

Trafiğe açık alanda yapılan Şile Yolu Hafriyat Kamyonları rallisinin 3.etabında bir sürpriz olmadı ve ikinci etabı da birincilikle bitiren Nisa İnşaat takımı ipi ilk göğüsleyen takım oldu. Oldukça çekişmeli geçen yarışta yaşanan kazalar yürekleri ağza getirirken Nisa İnşaat Takımının Yöneticisi Hakkı Nisa “Bunlar da işin tuzu biberi” diyerek hurdaya dönen araç sahiplerini teselli etti.

Favori Pilot: Ramazan Raysöken

Emniyet Müdürlüğü ve Çekmeköy Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen yarışlarda, hafriyat alanından yüklediği malzemeleri Şile Yolu üzerinden en hızlı biçimde varış noktasına ulaştıran Nisa İnşaat Takımının deneyimli pilotu Ramazan Raysöken “Çok heyecanlı bir yarış oldu, özellikle Bulut İnşaat ile son ana kadar çekiştik. Bu etapta biraz fazla risk aldık ancak, kazanmak istiyorsanız risk almalısınız” dedi.

Çekmeköy Belediyesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Adrenalin Dolu Organizasyon

Şile Yolunda kamyonlar için normalde 50 km. olan hız sınırı, Hafriyat Rallisi nedeniyle önce 70’e yükseltildi, sonra da hiç uygulanmamaya başlandı. Kamyonlar ortalama 100 km hızla yarışırken, rekabetin arttığı anlarda yer yer 120 – 140 km’lik hızları da görebiliyorlar. Şampiyon pilot Raysöken “Geçenlerde belimde bir ağrı olunca, o günkü etabı yarıda bırakmak durumunda kaldım, pistte 50 km. hızla ilerlerken, trafik polisi beni durdurdu. ‘Abi hayırdır bi sorun mu var, neden gazlamıyorsun?’ diye sordu. Durumu anlattım. ‘Geçmiş olsun, gaz pedalın sonu görsün’ şeklinde dua ettiler. Onlar olmasa, bu yarışlar bu şekilde bugünlere gelemezdi.” dedi.

Ölmeyen Vatandaşlar Yarışlardan Memnun

Bugüne kadar 16 kişinin öldüğü yarışlara vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor. Haftada yedi gün yirmi dört saat olmak üzere sürekli koşulan yarışların bazı bölümlerine, gösteri amacıyla taksiciler ve sarı dolmuşlar da katılıyor. Görüşlerine ulaştığımız bir sürücü, trafiğe açık alanda yapılan ralliden dolayı Çekmeköy Belediyesi, Trafik Şube Müdürlüğü ve devlet büyüklerine teşekkür ettikten sonra “Ben bu yarışlarda iki komşumu kaybettim ama kanımıza da girdi bir kere. Her sabah işe giderken, akşam da işten dönerken, kamyonların önünden kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Bu yolda araba sürmeyen bunu anlayamaz, İspanya’daki boğa güreşleri gibi inanılmaz bir heyecan, müthiş bir adrenalin. Ayrıca bu yarışlar başladığından beri aile bağlarımız da güçlendi. Her gün eve gidince birbirimize sarılıp ağlıyoruz. Bugün de hayatta kaldığımız için Allaha şükrediyoruz” dedi.

Aşağıdaki videoda Nisa İnşaat Takımından Ramazan Raysöken’in son virajda rakiplerini geçişini izleyebilirsiniz.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.