Binali Yıldırım’a Okuma Yazma Kurdelesi Takan Öğretmen Erzincan’da Gözaltına Alındı

Başbakan Binali Yıldırım’ın basına yansıyan yazı yazma görüntülerini izleyen Erzincan polisi başbakanın kurdele töreni fotoğraflarından yola çıkarak geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. En başta birkaç öğretmen ile sınırlı olduğu düşünülen yapılanmanın büyük bir organizasyon olduğunun belirlenmesi üzerine Ankara ve İstanbul polisiyle birlikte düzenlenen zincirleme operasyonlar sonunda iki bin yedi yüz elli kişilik sahte eğitim çetesine ulaşıldı.

Başbakanın Kurdele Fotoğrafını İnceleyen Polisler Kısa Sürede Çeteye Ulaştı

Başbakan Binali Yıldırım’ın ilkokuldaki okuma yazma töreninde çekilen kurdele takma fotoğrafından yola çıkan Erzincan polisi kısa süren bir takip sonunda sahte eğitim çetesini ortaya çıkardı. Polis yetkilisinin bildirdiğine göre okullarda henüz okuma yazma öğrenemeyen öğrencileri gözlerine kestiren çete üyeleri, çeşitli okullara sahte diplomalı öğretmenler yerleştirerek bu öğrencilerin ‘Pekiyi’ notu ile mezun olmalarını sağladı. Çetenin ağına düşen çocuklar ise hiçbir şeyden habersiz, okuma yazma öğrenemeden kurdele takılarak okullardan mezun oldu.

Başbakanın Yazım Hataları Erzincan Polisinin Dikkatinden Kaçmadı

9 Haziran Cuma günü Ankara’da Cebeci Ortaokulunda düzenlenen karne törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım’ın alfabedeki harfleri karıştırarak cümleyi doğru yazamamasından şüphelenen Erzincan polisi, aynı gün küçük bir ekip kurarak konuyu incelemeye başladı. Başbakanın Refahiye’deki ilkokuluna giden ekipler, Başbakan Yıldırım’ın okuma yazma öğrendiği gün, kendisine kırmızı kurdele takan şahısla birlikte çekilmiş fotoğrafına ulaştılar. Fotoğrafı inceleyen polis memurları ilk olarak Yıldırım’ın öğretmenini gözaltına aldı. Öğretmenin verdiği bilgiler üzerine okul müdürü ve milli eğitim yetkililerinin de soruşturmaya dahil edilmesine karar verildi. Genişleyen soruşturma sonucunda Erzincan polisinin talebiyle Ankara ve İstanbul polisiyle birlikte onlarca adrese baskın düzenlendi. Üç günlük operasyon sonunda okullarda okuma yazma bilmeyen öğrencilere kırmızı kurdele takarak mezun olmalarını sağlayan sahte eğitim çetesi, evlerindeki yedi yüz elli metrelik kurdele ve çok sayıda mühimmatla birlikte yakalanarak mahkemeye sevk edildi.

Çetenin Ağına Düşen Yirmi Milyon Kişi Doğru Düzgün Yazı Yazamadığı Gibi Okuduğunu da Anlamıyor

Çete üyelerini çapraz sorguya alan polis memurları tahmin ettiklerinden çok daha kötü bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Kaparoz’a açıklamalarda buluna polis yetkilisi, çetenin ağına düşen yirmi milyona yakın yetişkinin doğru düzgün yazı yazamadığı gibi okuduğunu da anlamadığı belirterek “Ne yazık ki konu Sayın Başbakan ile sınırlı değil. Bu çete Milli Eğitim’e çöreklenmiş. Şu anki tespitlerimize göre yirmi milyon vatandaşımız yarım yamalak diyebileceğimiz bir ölçüde okuyup yazabiliyor. Yazım kurallarına baktığımızdaysa durum çok daha vahim bir hal alıyor. Aslında çete üyeleri de kasıtlı değil, kendileri de o kadar okuma yazma biliyor, ancak nasıl olup da öğretmen olarak bu okullara atanabilmişler bunu anlamak mümkün değil” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

Yorumlar kapatıldı.