Hoşgeldin Ramazan: İmsakiyelere Dayak Vakti Ekleniyor

İmsakiye Dayak Vakti

Ramazan ayında oruç tutmayanlara gelişigüzel dayak atılmasından rahatsız olan yetkililer, bundan sonra illere göre dayak vaktinin de imsakiyelere ekleneceği bilgisini verdi. Erzurum ve Yozgat’ta başlayacak pilot uygulama zamanla tüm illerde geçerli olacak.

Erzurum ve Yozgat’ta Dayak Saatleri Belirlenerek İmsakiyelere Eklenecek

Konuyla ilgili olarak Kaparoz muhabirine bilgi veren Diyanet yetkilisi “Öncelikle şunu belirtelim ki bu uygulama Erzurumlu veya Yozgatlı vatandaşlarımızı mağdur edecek bir uygulama olmayacak. Yani kesinlikle oruç tutmayanların korunmasına yönelik olarak düşünülmüş bir şey değil. Bizim buradaki asıl amacımız bu şahısların genelge ve yönetmelikler çerçevesinde, belli bir düzen içinde dövülmelerini sağlamak. Biz imsakiyelere dayak vaktini eklediğimiz uygulamamızla sadece hangi kişinin, ne zaman ve ne şekilde dövüleceğini belirlemiş olacağız. Tabii burada halkımızın görüşlerini de dikkate alacağız. Özellikle esnaf kardeşlerimizin tercihlerine göre herkes memnun edecek bir düzenleme yapılacak” dedi.

Linç ve Meydan Dayağı Gibi Geleneksel Değerler Korunacak

İmsakiyelerdeki dayak saatlerine uymakta zorlanan esnaf için çeşitli eğitimler de verileceğini söyleyen yetkili “Bizim maksadımız üzüm yemek değil. Hem üzümü yedirmemek, hem de bağcıyı dövmek. Özellikle akşamüstü saatlerinde esnafımızın işleri azaldıktan sonra dayak atmanın daha uygun olacağını düşünüyoruz. Ancak sabah oruç yiyen kişinin, dayağını akşam yemesinin de bazı sakıncaları olacağının bilincindeyiz. Bir kere bu kişilerin akşam saatinde evlerinde bulunabileceğinin bir garantisi yok. Ayrıca linç ve meydan dayağı gibi geleneksel dayaklarımızı da bu yönetmeliğin dışında tutuyoruz. Ramazan ayında Erzurum meydanında dondurma yiyen kişi aslında zaten ‘Meydan dayağı istediğini’ söylüyor. Bu tür acil durumlarda esnafımız serbest olacak. Ayrıca, istediği saat ve şekilde dayak atamadığı için psikolojik olarak yıpranan esnafımızın uğrayacağı manevi zararı da telafi edecek önlemler alıyoruz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.