Magazincilerin İftara Çağrılması Sayesinde Türkiye İki Saat Kafa Dinledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın televizyoncu ve magazincileri Tarabya Köşkünde iftara çağırması sayesinde Türkiye iki saat boyunca huzura kavuştu. Halk tarafından büyük bir beğeniyle karşılaşılan uygulamanın sadece Ramazan ayında değil en azından üç aylar boyunca devam etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanımıza Minnettarız

Kaparoz muhabirinin mikrofonlarını yönelttiği çok sayıda vatandaş uygulamayı memnuniyetle karşıladığını belirtti. Muhabirimizin yaptığı röportajlardan bazıları şöyle:

Samiye Gürok (42): “Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yaptığı gerçekten büyük bir fedakârlık. Halkı için kendisini feda etmesine üzülüyorum tabii ki ancak bu magazincilerden de başka türlü kurtulma şansımız yoktu.”

Hamit Ünlü (24): “Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Hep birlikte Hac organizasyonu da yapılabilir miydi? Bu kişileri sahurdan iftara kadar bloke edecek daha geniş bir organizasyon düşünülebilir miydi? Beklemiş tavuk da servis edilebilir miydi? Veya iftar yemeği Guatemala’da organize edilebilir miydi? gibi sorular da insanın aklına geliyor ancak başlangıç olarak çok güzel bir uygulama.”

Sibel Bekle (56): “Boş beleş kişileri toplayıp da üç saat bunlarla oturmak kolay iş değil. Sayın Cumhurbaşkanımıza sabrından ve yaptığı bu büyük hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Vatandaşlar olarak iki saat için de olsa kafamızı dinledik, radyoda güzel bir program izleme fırsatı bulduk. Ülkem adına ilk kez umutlandığım bir akşam oldu.”

Timuçin Fortun (47): “Belediyenin Halk Sağlığı birimlerine defalarca başvurduk ancak magazincilerin toplatılmasının mümkün olmadığı söylendi bize. Demek ki Sayın Cumhurbaşkanımız gibi bir kişinin bu işe el atması gerekiyormuş. Buradan İstanbul Belediyesi çalışanlarına da seslenmek istiyorum. Her şeyle Sayın Cumhurbaşkanımız mı ilgilenecek, neden sizler işinizin gereğini yapmıyor ve bir dünya liderini bu işlerle uğraşmak zorunda bırakıyorsunuz?”

Cumhurbaşkanı İçin Çok Zor Bir Akşam Oldu

Kaparoz’un ulaştığı deneyimli gazeteciler cumhurbaşkanının çok yorulduğunu belirtirken, iftar sırasında sinirli olduğu gözlenen Cumhurbaşkanının sürekli olarak Emine Hanım tarafından “Az bir şey sabret, birazdan bitecek, hepsi gidecekler.” denilerek sakinleştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın magazincilerle çekilecek fotoğrafların fotoşopla bir araya getirilmesi yolundaki teklifi ise danışmanlar tarafından “Ayıbolur” gerekçesiyle kabul edilmedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.