Facebook’tan Yeni Özellik: Ananı Beğendiler ve Bacına Yorum Yaptılar Bildirimleri Geliyor

Facebook’tan Yeni Özellik

Facebook ekibi özellikle Türkiye’deki kullanıcılardan gelen talepleri değerlendirip yalnızca ülkemizdeki kullanıcılar için geçerli olacak iki yeni özelliği yakın zamanda hizmete sokacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre devreye sokulacak Ananı Beğendiler ve Bacına Yorum Yaptılar bildirimleri, yalnızca bu bildirimleri almak isteyen kullanıcılara gönderilecek. Pilot bölge olarak ilk önce Erzurum’da hayata geçirilecek uygulama beğeni görürse daha sonraki aylarda tüm Türkiye’de hizmete girecek.

Ananı Beğendiler Bildirimi ve Şikâyetlerin Takibi

Facebook’taki yeni özellikler hakkında bilgi veren Facebook Türkiye ekibinden Macide Zambak “Facebook’taki yeni özelliğimiz ile eğer bir kullanıcımız başka bir kullanıcının annesini takip etmeye başlamış veya profil resmini beğenmiş ise annesi beğenilen kullanıcıya bir bildirim gidecek. “A veya B Kişisi Ananı Beğendi” şeklindeki bu bildirimi alan kişi, ilgili bildirime tıklayarak anasını beğenen kişinin profiline ulaşabilecek. Anası beğenilen kişinin bu eylemden kuşkulanarak ilgili profili Facebook’a şikâyet etmesi durumundaysa Facebook otomatik olarak beğenen kişiye bir bildirimde bulunacak. Bu bildirim ile Anamın Nesini Beğendin? başlıklı hazır bir formu doldurması beklenen beğenici eğer bu formda tatmin edici yanıtlar veremezse, beğeniler Facebook tarafından otomatik olarak kaldırılacak ve kişi uyarılacak.” dedi.

Bacına Yorum Yaptılar Bildirimini Alan Kişi Ne Yapacak?

Facebook’taki yeni özellikler ilgili açıklamalarını sürdüren Macide Zambak, Facebook’un getirdiği diğer bir yeniliğin ise Bacına Yorum Yaptılar bildirimi olduğunu belirterek “Zaman zaman Türkiye’deki kullanıcılarımız arasında sürtüşmeler çıkartan konuların başında “Bacıma neden yorum yapıyorsun?” türünden sorular geliyor. Özellikle birden fazla bacısı olan kullanıcılarımızın bu profilleri takip etmekte zorlanması nedeniyle Facebook ekibi olarak bunu sistem üzerinde takip edip, yabancı birisi kişinin bacısına yorum yaptığında erkek kardeşe “A, B Kişisi Bacına Yorum Yaptı” şeklinde bir bildirim göndereceğiz. Bu bildirimi alan kişi profilleri ziyaret edip, eğer gerek görürse bu yorumları kaldırabilecek. Eğer yorum sayısı çok ise “Tüm Yorumları Sil” diyerek gönderinin altındaki yorumları tümüyle temizleyebilecek.” dedi.

Facebook’un yeni özelliklerinin ekim ayı içinde devreye girmesi beklenirken, bazı kullanıcıların yeni özelliklerden tedirgin olup daha şimdiden tanımadıkları kişilere yorum yapmayı bıraktıkları gözlendi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.