Rantiyespor’da Oyuncu Değişiklikleri

Evet, belediye kupası maçları yaklaşıyor ve Rantiyespor’un Başkanı Reyiz mevcut kadroyla belediye kupasını kaldırmanın mümkün olmadığını görmüş gibi. Takım isteksiz, mücadele eden futbolcu yok denecek kadar az. Son iki maçta Reyiz kendi sahaya girip iki gol atmasa takımı finallere bile kalamıyordu. Ülkenin en büyük tesislerine sahip olan Rantiyespor’un kupaya az bir süre kala kapsamlı bir kadro değişikliğine gitmesi spor yazarları tarafından gecikmiş ama doğru bir hamle olarak görülüyor.

Kupa yaklaştıkça kara kara düşünen Rantiyespor Başkanı Reyiz ilk iş olarak Kocaefendi Spor’dan transfer edilen sol açık İstanbul’lu Kadir’i oyundan aldı. Kadir’in oyundan çıkarken “Beni adam yerine koyan yok” dediği söyleniyor. Özellikle kuru havalarda top kontrolüyle öne çıkan Kadir’in yağmurlu havadaki performansı Reyiz tarafından uzun süredir eleştiriliyordu. Reyiz’in yakın çevresine “Benim futbolcular, yaz lastiğiyle kış lastiği gibi ancak mevsiminde top tutabiliyor. Bana dört mevsim iş yapacak topçu lazım” dediği söyleniyor. Kadir’in yerine genç takımdan yetişen Mevlüt’e şans veren Reyiz’in, bu oyuncuyu henüz yıldız takımda Sivas Benzinpor’da top koştururken beğendiği söyleniyor.

Sol açık Kadir’in ardından şimdi de kulislerde takımın deneyimli stoperi Melih’e jübile yapılacağı konuşulmaya başlandı. Rantiyespor’dan önce Parselspor’da top koşturan Melih özellikle çamur zeminlerdeki top hakimiyetiyle tanınıyor. Her sezon takımı bırakacağı söylense de Rantiyespor’la kurduğu çok yönlü ilişkiler sayesinde, her yıl kadroya girmeyi başaran Melih’in bu sezonu da takımın başında bitireceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Son iki sezondur geri koşmayı bırakan Melih’in bu yılki yirmi beş maçta attığı toplam dört golden üçü de kendi kalesine. Ancak hakeme yaptığı numaralar ve tribün şovlarıyla skora etki edebilen Melih’in yerine Reyiz’in kimi düşündüğü henüz bilinmiyor. Çevresindekilere “Bu gitsin de gerekirse on kişi oynarız” diyerek kararlılığını gösteren Reyiz, jübile maçını Parselspor’la yapmak isteyen Melih’in bu isteğini de geri çevirdi.

Reyiz’in bir diğer sıkıntısı da takımın yaş ortalaması. Yaş ortalaması 51 olan Rantiyespor, geçen yıllarda takıma sokulan damatların sayesinde yaş ortalamasını biraz düşürmüştü ancak neredeyse tüm damatların Baylokspor’la gizli sözleşmelerinin olduğunun öğrenilmesi üzerine damatlar takımdan gönderilip yerlerine tüpçünün oğlu getirildi. Transferden önce Reyiz’e, Baylokspor’la hiçbir ilgilerinin olmadığını söyleyen damatların cebinden Baylokspor sözleşmeleri çıkınca Reyiz’in çok sinirlendiği ve çevresine “Gene aldattılar beni” diyerek dert yandığı öğrenildi.

Reyiz’in istediği kadar iyi bir futbolcu bulamaması durumunda yabancı sınırını genişletip Etiyopya’dan hızlı koşan futbolcular getirtebileceği de söylenirken Rantiyespor’a yıllarca destek veren Pensilvanya İmam Gücü’nün son dönemde transferlere karıştırılmadığı belirtiliyor. İki kardeş kulüp daha önce çok sayıda dostluk maçı yapmış olmasına karşın bugünlerde kanlı bıçaklı. Bu da oyuncu arayışındaki Reyiz’in işini zorlaştıran nedenlerden birisi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

Burak Kaya hakkında
Müzisyen, yazar.