Torbadaki Yasaların Karışması Üzerine Asgari Ücretliye Bedelli İmkânı Doğdu

Torba Yasa

Dün akşam saatlerinde Meclis’te kabul edilen torba yasa, zam bekleyen asgari ücretlilerin beklentilerini karşılamadı. Torbadaki yasaların karışması üzerine, asgari ücretlilerin, askerliklerini bedelli olarak yapabilmeleri imamların iznine bağlandı. Yasaya göre asgari ücretliler bedelli askerlik yapmak istemeleri durumunda camiye giderek imama durumu bildirecekler. İmamlar ise talebi uygun bulmaları durumunda, askerlik bedelini tahsil etmek suretiyle tezkere düzenleyebilecekler.

“Torba Yasa Meselesi İlk Gündeme Geldiğinde O Zamanki İhtiyaca Uygun Olarak Ufak Torbalar Sipariş Edilmiş”

Konu hakkında görüşlerin başvurduğumuz bir AKP’li milletvekili “Ben bir gün böyle bir şey bekliyordum. Bu torba yasa meselesi ilk çıktığında o zamanki ihtiyaca uygun olarak küçük torbalar hazırlatılmış. Bakın hiç abartmıyorum, ben kendim en az on kere Meclis Başkalığına yazılı dilekçe verdim. Bu torbalar yeterli gelmiyor, bir çanta yapalım, valiz yapalım, gerekiyorsa ismi gene torba kalsın diye ancak maalesef hiçbir yanıt alamadım. Başkandan randevu alıp durumu aktardım. O da ödenek yok diyor. ‘Koskoca Türkiye Millet Meclisinin üç tane büyük poşet alacak parası da mı yok, yapmayın lütfen’ dedim. O da ‘Para yok, eğer sen cebinden verirsen alalım dedi.’ Ben de o gün çocuğun okul taksitini ödemiştim, inanın hiç para yoktu cebimde, öyle kaldı o iş.” dedi.

“Bir Torbanın Kapasitesi Belli”

Açıklamalarını sürdüren AKP’li milletvekili “Yani bir torbanın kapasitesi belli. Üç bilemediniz dört kanun koydunuz mu doluyor zaten. Siz buna zorla iki yasa daha ittirelim dediğinizde torbanın içi birbirine giriyor. Zaten her torbada imamlarla ve muhtarlarla ilgili bir düzenleme oluyor. Meclise yarısı dolu geliyor zaten bu torbaların. Siz buna iki üç yasa daha sıkıştırdınız mı, yasalar birbirine giriyor. Bakın kimse bu tehlikeyi fark etmedi ama ileride çok ciddi sorunlar çıkacak. Benden duymuş olmayın ama geçen ay aynı torbada bulan muhtarlar yasası ile HSYK’daki düzenlemeler birbirine karıştı. Kimse farkında değil ama şu an muhtarlar Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapıp, bu başvurularını da kendileri karara bağlayacak durumdalar. Dün çıkan yasada da aynı sorun oldu. Biz bu yasayla ne asgari ücretliyi ne de bedelli askerlik bekleyenleri memnun edebiliriz. Ama az önce imam arkadaşlar aradı, onlar memnunmuş. Hiç yoktan iyidir” dedi.

“Elindeki Torbayı Sallaya Salaya Gelen Şehabettin Beyi Görünce ‘Eyvah’ Dedim”

Kaparoz’un olayla ilgili ayrıntılı sorularını da yanıtlayan AKP’li milletvekili “Bu yasalar hafta başında hazırlanmış. Biz perşembe akşamı tüm yasaları aynı torbaya sokuşturduk. Hatta torbayı bizzat ben kapadım. Ancak baktım ki saat geç olmuş ‘Bu iş yarına kalır’ diyerek torbayı Şehabettin Beye teslim ettim. Onun evi Meclis’e daha yakın. Ertesi sabah görünce zaten ‘Eyvah’ dedim. Bu okula giden öğrenciler gibi elindeki torbayı sallaya sallaya geliyor. “Yahu ne yapıyorsun sen, hepsi birbirine girecek yasaların.” dedim ama bu Şehabettin dallaması “Yok bir şey olmaz” dedi. Al, bir şey olmazmış. Kaç milyon asgari ücretliye ne diyeceğiz biz şimdi. Komşunun oğlu sabah selam bile vermedi. Adam on dört yıldır bedelli askerlik bekliyor.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.