Çanakkale’de Yüz Yıl Önceki Karavanadan Yemek Yiyen Devlet Erkânı Zehirlendi

Çanakkale Savaşı’nın anma törenleri için Çanakkale’ye giden devlet görevlileri ve üst düzey generaller, savaşta askerlerin yediği akşam öğününü, yüz yıl önceki karavanadan yedikten kısa bir süre sonra rahatsızlandılar.

“Karın Ağrısı ve İshal Şikâyetiyle Hastanemize Gelen Üst Düzey Personelde Gıda Zehirlenmesi Tespit Edildi”

Gıda zehirlenmesi teşhisiyle Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılan üst düzey personelin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, konu hakkında açıklamalarda bulunan Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Aysel Gürel “17 Mart sabah saatlerinden itibaren, bir kısım üst düzey devlet görevlisiyle çok sayıda askeri personel, karın ağrısı ve ishal şikâyeti ile hastanemize başvurmuştur. Yapılan değerlendirmeler sonucunda gıda zehirlenmesi teşhisi konulmuş ve gerekli tedaviye başlanmıştır. Hastanemize gelen rütbesiz personelin ise bahçede bakımı yapılıp evlerine gönderilmiştir.” dedi.

“Midedeki Hoşaf Boşaltılarak, Somon Füme Tedavisine Başlandı”

Konu hakkında Kaparoz’un sorularını yanıtlayan Dr. Gürel “Tabii midenin alışık olmadığı tarzda bir öğün yenilmiş. İlk iş olarak hoşafı falan mideden boşalttık. Boş mideye hafif hafif somon füme verdik. Hastalarımız da somon fümeye gayet iyi yanıt verdiler. Öğlen yemeğinde Polenta Yatağında Pesto Soslu Pirzola ile tedaviye devam edeceğiz. Akşam yemeğindeki Kuşkonmaz ve Enginarlı Lagos sonrasında eğer tahlillerde de bir olumsuzluk görmezsek tüm hastalarımızı taburcu edeceğiz.” dedi.

Rahatsızlanan Personele ‘Gazi’ Unvanı Verilmesi Talep Edildi

AKP ve MHP Grupları Çanakkale Savaşları’nın anma törenlerinde, yüz yıl önceki karavanaya kaşık sallamak suretiyle zehirlenen üst düzey personele ‘Gazi’ unvanı verilmesi için bir kanun teklifi vermek üzere harekete geçtiler. Konu hakkında açıklamalarda bulunan AKP’li bir yetkili “Çanakkale’deki aynı kahramanlık yüz yıl sonra da devam ediyor. Kahramanlarımız, yüz yıl öncesinde olduğu gibi bugün de emperyalizmle savaşmaya devam ediyorlar. Arkadaşlar bu mücadele savaş meydanında olabileceği gibi, başka alanlarda da olabilir. Bizler, AKP ve MHP olarak bugün hastanede yaşam mücadelesi veren kahramanlarımızı unutmamak için bu kişilere ‘Gazi’ unvanı verilmesini istiyoruz. Halkımız da bu tasarıyı destekliyor. Bizim halkımız hatırşinastır, bizim halkımız kadirşinastır, bizim halkımız vazifeşinastır.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.