Hürriyet’ten Hükümete Tepki: “Ne İstediniz de Yazmadık?”

Doğan Medya Grubundaki televizyon, gazete ve dergilerin Demirören Grubuna satılmasına Hürriyet yazarları “Ne istediniz de yazmadık?” diyerek sert tepki gösterdi. Satışın duyurulmasından kısa süre sonra bir araya gelen yazarlar işlemi mükerrer satış olarak değerlendiler.

“Mükerrer Satış Var Gibi Görünüyor”

Hürriyet yazarları adına konuşan bir yazar “Arkadaşlar bugünkü haberle deyim yerindeyse şok olduk. Hükümet yetkililerinin beğenmediği yazarları çıkartıyor, onların hoşuna gidecek tarzda yazılar yazıyorduk. Bakın biz her gün yazılarımızı birbirimize okuruz. Genelde böyle sanki muhalefet ediyor ya da eleştiriyor gibi başlar, sonra çaktırmadan bir çiçek atarız iktidara. Son zamanlarda eleştiriyi tamamen ortadan kaldırmıştık. Yani yalan olmasın birkaç yıldır zaten satılmış tarzda bir yayın yapıyorduk. Şimdi sanki biz bağımsız bir yayın organıymışız da bugün iktidara yakın bir gruba satılmışız gibi haber yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Biz dün neysek yarın da o olacağız arkadaşlar. Yani bir grup kaç kere satılır? Biz mükerrer bir satış işlemi var diye düşünüyoruz. Umarız en kısa sürede bu hatadan dönülür.” dedi.

“Ne İstediniz de Yazmadık?”

Hürriyet’in duayen gazetecilerinden birisi ise “Kaç kere telefonla arandıysak hepsinde talimatların gereğini yerine getirdik. Bazen kendiliğimizden, bazen de arkadaşların hatırlatmasıyla hep gerekli konulara değindik. Buradan hükümetimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum: Ne istediniz de yazmadık? Bana bir örnek gösterebilir misiniz? Şunu istedik de bu konuda bir yazı yazılmadı diyebilir misiniz? Bugüne kadar nasıl yazdıysak bugünden sonra da aynen öyle yazarız. Lütfen bize sahip çıkılsın.” diyerek hükümete sitem etti.

Deneyimli Yazardan Etik Değerlere Vurgu: “Bizde Kalem Bir Kere Satılır”

Kaparoz muhabirinin bir sorusu üzerine açıklamada bulunan deneyimli yazar “Her işin bir raconu, bir etiği vardır. Bir kalem bir kere satılır arkadaşlar. Kimse kusura bakmasın. Başka gazeteleri bilemem ama en azından bizde böyledir. Biz babamızdan da böyle gördük. Biz kalemimizi bir kere satar sonra da arkamıza bakmayız. Ancak bugün çok farklı bir manzarayla karşı karşıyayız. Daha önceden sattığımız kalemler bugün yeniden satışa çıkartılıyor. Bunu etik değerlerimize bir hakaret olarak görüyoruz. Biz kalemimizi bir kere satarız.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.