İstanbul’da Görmeden Ölmeniz Gereken 5 Yer

Kaparoz, İstanbul’da Görmeden Ölmeniz Gereken 5 Yer–5 Çılgın Proje’yi sizler için derledi. “Şantiyeden Rantiyeye” sloganıyla gerçekleştirilen projelerin önemli bir bölümü 2018-2019 döneminde açılacak. Uzmanlar, projelerin hayata geçtiğini görmeden ölmek isteyen kişiler için kısa bir zaman kaldığının altını çiziyorlar.

1-Kanal İstanbul

Kanal İstanbul, Karadeniz kıyılarını yok ederek, yeni yat limanı ile bölgeyi rant merkezine çevirecek tam bir ucube. Proje, Marmara Denizi’yle Karadeniz’in ekosistemini bozmakla yetinmeyerek tarım alanlarını da yok edecek. Sazlıdere Barajı sizlere ömür. Terkos da kısa zamanda yolcu olacak. Proje tamamlandığında İstanbul’un su kaynakları ayvayı yiyecek.

2-Üçüncü Havalimanı

Orman, göl ve mera alanının ortasına yapılan üçüncü havalimanı aynı zamanda kuşların göç yolu üzerinde. Terkos Gölü’nün yakınındaki havalimanı inşaatı için barajları besleyen çok sayıda dere kurutuldu. Göletler hafriyatla dolduruldu. Bölgede yapılan deniz dolgusu suyu bulandırmış durumda. Havalimanında çalışan işçiler ve çevredeki pek çok canlı gibi balıklar da havalimanının son halini göremeden ölecekler.

3-Çamlıca Kulesi

Bittiğinde deniz seviyesinden 583 metre yüksekliğe çıkacak olan bu ucube, Eyfel’den bile daha uzun olacak. Eşeğin tenasül organına benzeyen yapısıyla İstanbul’un sembolü olması beklenen kule, şehrin pek çok yerinden görülebilecek. 2018 yılı sonuna yetiştirilmeye çalışılan projeyi görmek istemeyenlerin biraz acele etmesi gerekiyor.

4-Kabataş Martı

“Her şeyi yaptık da bir kuşumuz eksik kaldı” diye düşünülerek hazırlanan bu ucube proje, kaba olarak denizin betonla doldurulup üstüne AVM ve iskele yapılmasından ibaret. Boğaz’ın yeni süsü denilen, İstanbul’un simgesi olmaya aday bu beton martıyı görmemek için 2018 yılı içinde hayata gözlerinizi kapamanız gerekiyor.

5-Yeni AKM Binası

İstanbul’un tarihi binalarından AKM’yi yıkıp yerine “Berlin’de çok acayip bir bina gördüm, İstanbul’a ondan yapcam” diyen bir mimarın ucubesi. Opera binasından çok AVM’yi andıran yeni yapının mimarı da AKM’nin eski mimarının oğlu. Şehre ve babaya ihanet olarak tarihe geçecek bu ucubeyi görmemek için 2019 başlarında bu dünyadan terki diyar etmeniz gerekiyor.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

  1. Siz ölebilirsiniz. Biz dört gözle bekliyoruz.Allah izin verirse.

Yorumlar kapatıldı.