Abdullah Gül Resti Çekti, On Bin Noterle Ankara’ya Yürüyor

Çatı aday olacağı söylenen ancak diğer partilerden olur alamayan Abdullah Gül, bugün yaptığı açıklamayla seçimlere bağımsız noter olarak katılacağını duyurdu.

“Abdullah Gül’ü 100 Bin Noterin Islak İmzasıyla Aday Göstereceğiz”

Abdullah Gül’ün adaylığı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yavuz Bülbül “Türkiye’nin tüm noterleri olarak yaklaşık on gündür gündemi takip ediyoruz. Ha oldu ha olacak derken, ne yazık ki muhalefet partilerinin basiretsiz tutumu nedeniyle Sayın Gül’ün aday olamaması gibi bir ihtimal ufukta belirmiş görünüyor. Öncelikle kamuoyuna şunu söylemek istiyoruz: Biz noterler olarak Sayın Abdullah Gül’ü kimseye yedirmeyiz. Dün aldığımız bir kararla Sayın Gül’ü 100 bin noterimizin imzasıyla aday göstereceğiz. Hem de ıslak imza. Yani yeter ki iş imzaya kalsın. Sayın Abdullah Gül seçimlere herhangi bir partinin adayı olarak değil, bağımsız noter olarak katılacak ve Allah’ın izniyle seçimleri de kazanacak” dedi.

“2014’te İnternete Sansür Getiren Yasadaki İmzasını Evimin Duvarına Astım”

Açıklamalarını sürdüren Türkiye Noterler Birliği Başkanı Bülbül “Bizim noterler olarak Abdullah Bey’le bir gönül bağımız var. 2014’te internete sansür getiren yasayı hatırlarsınız. Ben bu yasadaki Abdullah Gül Bey’in imzasına hayranım. Şöyle alttan yukarı doğru, önce küçükten başlayıp sonra yavaş yavaş büyüyen müthiş bir imzadır o. Ben kopyasını çıkarttırıp evimin duvarına astım mesela o belgeyi. 2014 yılı YAŞ Kararlarında Semih Terzi’nin birinci sıradan Tuğgeneral rütbesine terfi ettirildiği kararları da bilirsiniz. O belgede Sayın Erdoğan’la birlikte Sayın Gül’ün müthiş bir imzası vardır. Bunlar bütün koleksiyoncuların peşinde olduğu belgeler tabii. Bugün birkaç milyon lira verip de alamazsınız. Ünlü bir ressamın kayıp tabloları gibi.

Şimdi böyle bir değerimiz varken gidip de başka birisini aramaya gerek var mı? Bunu gerçekten sormak istiyorum vatandaşlarımıza. Yani nesini beğenmiyorsunuz Abdullah Gül Beyefendinin. Önüne ne gelse imzalamış bu insan. 886 yasadan 4 tanesini veto etmiş. Bakın arkadaşlar %1’e bile gelmiyor oran olarak. Yani bugün Sultanbeyli Noterimize sordum ki kendisi en hızlılarımızdan biridir, arkadaşımızın oranı %3. Yazımda bir hata olur, yanlış bir madde gelir. Yani siz önünüze gelen her şeyi imzalayayım deseniz, gene de arada iki tanesi geri gider. Bir tek Abdullah Gül’de olmaz bu durum. Kendisinin onaylama oranı ise her koşulda %100’dür. Bu açıdan bizim örnek aldığımız çok önemli bir kişi. Biz noterler olarak Sayın Gül’ün arkasında Ankara’ya, Kayseri’ye, özetle bu iş nereye varacaksa oraya kadar yürüyeceğiz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.