Kişisel Verilerinizin Üçe Beşe Bakmadan Satılabileceği Hakkında Bilgilendirme

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında oluşturduğumuz bilgilendirme metnimiz aşağıda yer alıyor:

Sevgili Kaparoz Okuru,

Kişisel verilerini önemsediğimizi söylersek yalan söylemiş oluruz. İşin doğrusunu söylemek gerekirse bugüne kadar elimizdeki kullanıcı verilerini satabilmek için çok çaba harcadık ama başaramadık. Mafya liderinden pizzacıya, kombi tamir bakımcısından Digiturk Bayisine kadar pek çok kişiyle görüştük ancak maalesef olumlu bir sonuç alamadık. Genel olarak aldığımız yanıtlar “Üç beş tane ergenin kişisel bilgileri için bir de para mı istiyorsunuz bizden?” şeklinde oldu.

“Nakit para olmaz da ileri vadeli çek olur, ufak bir hediye de olur” dedik ama sonuç değişmedi. Özet olarak, kişisel verilerini bugüne kadar kimseye satamadık. Bakın dikkat edin satmadık değil, satamadık.

Şimdilik kişisel verilerinin beş para etmediğini sana söylemek durumundayız. Ama bu güvende olduğun anlamına gelmiyor. Ne zaman birisi çıkar da az bir para teklif ederse, biz bu verileri üçe beşe bakmaz okuturuz. Hangi haberleri beğendiğini erkek / kız arkadaşına söyleyebilir, fırsatını yakalarsak şifrelerini açık artırmada en yüksek fiyatı veren kişiye satabiliriz.

Eğer daha fazla fiyat verirsen belki seninkini satmayabiliriz. Ya da verilerini satıp, sana satmadık diyerek iki taraftan da para alabiliriz. Muhtemelen öyle yaparız. Tabiatımız bu bizim, kusura bakmayın.

Kaparoz Ekibi

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.