AKP: “Hesaplar Bot Değil, Arkadaşlarımızın Türkçesi Bu Kadar”

Twitter’da bot hesaplarla gündemi belirlediği iddia edilen AKP yanlısı sosyal medya hesaplarının bot hesap olmadığı ileri sürüldü. AKP Sözcüsü, sosyal medyada kendilerini destekleyen kişilerin Türkçelerinin bu seviyede olduğunu ve tüm hesapların gerçek hesaplar olduğunu açıkladı.

Bot hesaplarla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan AKP sözcüsü “Arkadaşlar ister Twitter’ın merkezine sorun ister bu arkadaşlarımıza ulaşın, bot denilen hesapların hepsi aslında gerçek hesaplar. Ancak arkadaşlarımızın Türkçesi istenen seviyede olmayabilir. Aranızda bilen arkadaşlar vardır, biz partimizde de bu şekilde serbestçe konuşuyoruz. Özellikle yeni kuşak arkadaşlarımız dildeki kurallara uymak yerine kendi kurallarını koyuyor. Bakıyorsunuz yüklem yok, özne yok ama bir şekilde derdini anlatabiliyor. Anlayan anlıyor, anlamayan da anlamıyor.” dedi

“Abidik Gubidik, Muslera, Debriyaj, Takip, Emişmek”

Açıklamalarını sürdüren sözcü “Biz de en başta bu arkadaşları anlamakta zorlanıyorduk, sonradan çözdük bu dili. Aslında hepsi de okumuş çocuklar. Ben özellikle bu konuyla ilgilenip bu arkadaşları okullarında ziyaret ettim, ‘Hocam iyi dersler’ diyerek bir sınıfa girdim, öğretmen bana ‘Musluk, conta, duyarsızlaştık, kelepir’ şeklinde yanıt verdi. ‘Dersi izleyebilir miyim?’ dediğimde ‘Abidik gubidik, Muslera, debriyaj, takip, emişmek’ dedi kendisi. Ayrıca başıyla da olur işareti yaptığı için dersi izleme imkânımız oldu. Gözlemlediğimiz kadarıyla öğrencilerimiz temel ihtiyaçlarını giderip sıkıntısını anlatabilecek kadar Türkçe konuşabiliyorlar. Yani tuvalet ihtiyacı olan öğrenci ‘Öğretmenim tuvalete gidebilir miyim?’ diye sormuyor da çıkarttığı sesler ve kullandığı sözcüklerden öğretmeni onun sıkıştığını anlıyor. Tabii öğretmenin anlamadığı durumlar da oluyor. O zaman da çocuklarımız altına yapıyor tabii ki, yani dünyanın sonu değil.” dedi.

“Konjonktür, Mambo, Çaça, Kuru Domates, Raptiye”

Basın açıklamasının sonunda bot hesap olduğu iddia edilen iki partilinin basın mensuplarının önünde sohbet etmesi de sağlandı. Gazetecilerin büyük bölümü ikna eden konuşma şu şekilde gerçekleşti:

– Selam, Cola, cup cup, hanimiş?
– Konjonktür, mambo, çaça, kuru domates, raptiye.
– Asansör, beslenme, Trablusgarp, ohooo.
– Reis, makarna, robdöşambr, kıpraşmak.
– Aaaa, gulu gulu Pensilvanya…

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.