Cenaze Aracının Ezdiği Adam Beş Dakikada Defnedildi

Cenaze sektöründe dünya lideriyiz

Cenaze Aracı

Ümraniye’de kayınpederiyle birlikte semt pazarından dönen Gülsüm Baka, “Kayınpederimle karşıdan karşıya geçerken acı bir fren sesi duydum, sonra insanlar başımıza toplandı. Şoka girdiğim için o anda ne olduğunu hatırlamıyorum. Kendime gelince bir yerlere imza attırdılar, daha yakınlarımıza bile haber veremeden kayın babamı gömdüler. On beş dakika önce benimle şakalaşıyordu, şimdi toprağın altında. Yalan dünya derlerdi de inanmazdım.” dedi.

Mahallenin bakkalı Ali Dimyat ise “Fren sesini duyunca dışarı çıktık, başındaki insanlar nabzı atmıyor deyince, araçta bekleyen imam hemen aşağı inerek cenaze namazını kıldırdı, on dakika sonra da rahmetliyi yandaki mezarlığa gömdük.” dedi.

Olayın basına yansıması üzerine açıklama yapan Hükümet Sözcüsü “Bu tür haberlerin kaynağını çok iyi biliyoruz. Hükümeti yıpratmak için abartılmış, çarpıtılmış haberler. Eski zamanları hatırlayın, cenazesi olan insanlar kapı kapı dolaşıır, elinde kağıtlarla yas mı tutacak, bürokrasiyle mi uğraşacak şaşırırlardı. Biz bu çok katmanlı devlet yapısını ortadan kaldırdık. Bu olayda, rahmetlinin içinde imam olan cenaze aracının altında kalmış olması, süreci biraz daha hızlandırmış ancak polis aracının altında kalsaydı da maksimum yarım saat geç intikal ederdi toprağa” dedi.

Hükümet sözcüsü Gömgeç, bir basın mensubunun sorusu üzerine, cenaze işlerindeki yapısal dönüşümün, dünyaya örnek olduğunu belirterek “Pek çok ülkeden yetkililer gelip bizim cenaze süreçlerimizi inceliyor. Bu noktada alçak gönüllü olmayacağım. Cenaze sektöründe Türkiye bir dünya markası ve bu klasmanda da dünya lideridir. Maden kazası, inşaat çökmesi, otobüsün durağa girmesi, bayram dönüşü, Cumartesi kaçamağı derken her gün yüzlerce insan ölüyor ülkemizde. Maalesef bu insanları kurtarma ya da yaşarken mutlu etme noktasında başarılı olamıyoruz. Biz de bari cenazelerini hızlıca nakledelim de aileler bir parça rahat etsin diye düşündük. 2016’da tüm bu çalışmalarımızı bir adım daha öteye götürerek, otomasyon sistemine geçeceğiz. Örneğin her madencinin kaskında bir barkod olacak. Bir kaza olduğunda cenazeler kömür taşıma bantına yatırılarak, barkodları okunacak. Tüm işlemler aşağıda bitirilerek, madencilerin öldüğü yerde gömülmesini sağlayacağız. Bu uygulamayla cenaze sahiplerinin acıları da bir nebze dinmiş olacak. Yakınlarının madenden çıkarılıp gömülmesini isteyerek günlerce ocağın önünde bekleyen aileleri hatırlayın. Bundan sonra, acılı ailelere, madeni komple mezar yaptığımızı söyleyerek bir plaket takdim edecek ve hiç bekletmeden hepsini evlerine yolcu edeceğiz. Belediye otobüsü sürücülerimiz de şu an yoğun bir eğitim alıyorlar. 2016’da frenleri patlayıp bir durağa giren sürücüler, duraktaki cenazeleri de kendileri yıkayıp, namazını da olay yerinde kendileri kıldıracaklar. Artık herkes yaptığı işten sorumlu olacak. Sürücü kardeşlerim de hiç kusura bakmasınlar, frene basmayı öğrenemiyorsan, cenaze namazını kıldırma yükümlülüğü de senin üstünde olacak. Kaçak güreş dönemi bitti” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.