Faşist Partinin ‘Suriyeli İstemiyoruz’ Eylemine Partiliden Çok Suriyeli Katıldı

Suriyeli İstemiyoruz

Faşist partinin İzmir’de düzenlediği ‘Suriyeli İstemiyoruz’ mitingine partililer ve İzmir halkından daha fazla sayıda Suriyeli göçmen katıldı.

Halay Çekip Slogan Attılar

Sabahın erken saatlerinde İzmir’deki Gündoğdu meydanında toplanmaya başlayan Suriyeli göçmenler, ellerinde ‘Yarın Değil Hemen Şimdi’, ‘Suriye’liler Kapıkule’ye’, ‘Bizim Ülkemiz Bize Yeter, Suriye’liler Avrupa’ya’, ‘At Gemiye Gönder Gitsin’ yazılı pankartlarla miting alanına doğru yürüyüşe geçtiler. Miting alanında milliyetçi şiir ve şarkılardan sonra, Faşist Parti liderinin yaptığı sert konuşmayı alkış ve sloganlarla kesen Suriyeli göçmenler, arada bir de parti liderinin konuşmasına katıldıklarını onaylayan gözlerle birbirlerine baktılar.

Suriyeli Göçmenler Mitinge Katılımın Düşüklüğünden Yakındı

Mitingde en çok ‘Bitsin Artık Bu Çile, Suriyeliler Kapıkule’ye’ ve ‘Yarın Değil Hemen Şimdi, Kalmasın Ülkemde Bir Tek Suriyeli’ sloganları atılırken, elleriyle kurt işareti yapmaya çalışan göçmenler de kameralara yansıdı. Muhabirimizin mikrofonu yönelttiği bir göçmen eyleme gösterilen ilgisizlikten yakınarak “Bugün hava güzel, hem de tatil günü. Ama şu toplanan kalabalığa bakın, üç bin dört bin kişi ya var ya yok. Maalesef insanlarımız çok duyarsız, ünlü bir şarkıcı sevgilisiyle bara gitse, kapıda elli tane kamera oluyor, burada önemli bir eylem var ama bir tane televizyon kanalı yok” diyerek dert yandı.

Konuşması sonrasında Faşist Part lideri Doğan Mercimek’i omuzlarına alan Suriyeli göçmenler, kendisinden bot, kayık ve can simidi talebinde bulundular. Mercimek ise partilerinin bütçesinin sınırlı olduğunu ancak her taleple ilgilenmeye çalışacağını söyleyerek alandan ayrıldı.

Suriyeli_Gocmenler

Denizde Boğulmak Türkiye’de Yaşamaktan İyidir

İklim değişikliği ve savaş nedeniyle ülkelerinde ayrılmak zorunda kalan Suriyeli göçmenler, mitingden sonra az da olsa umutlandılar. Mitingle ilgili görüşlerini aktaran Zara Şerif “Tek umudumuz faşist parti. Burada verilen tüm sözlerin takipçisi olacağız.” dedi.

Miting sonrasında, Türkiye’den kaçmayı başaran kişilerin videolarını izleyen Suriyeli göçmenlerin ‘Denizde Boğulmak Türkiye’de Yaşamaktan İyidir’ adlı kısa metrajlı belgeseli izlerken duygusal anlar yaşadığı gözlendi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.