Google Translate’le Ukrayna’da Eş Arayan Genç, Kiev’deki Konserve Fabrikasında İşbaşı Yaptı

Google Translate

Karaman’da yaşayan 23 yaşındaki Hamit Gül adlı gencin eş arama macerası farklı sonuçlandı. Evlenmek niyetiyle internette tanıştığı kişiyle Google Translate üzerinden yazışan Gül, iki hafta sonra gittiği Kiev’de balık konservesi fabrikasında çalışmaya başladı.

Evlenmek İçin Birini Arıyordum

Muhabirimizin ulaştığı sırada on dakikalık molada olduğunu belirten Gül “Annem evlilik yaşına geldin, sana bir aile kuralım demeye başlayınca önce çevredeki kızlara baktık. Bizim oralar çok kapalı, annemin bulduğu kızların hiçbirine ısınamadım, anneme ‘ben bu işi internetten kendim halledeceğim’ dedim, o da sağolsun itiraz etmedi. İnternette küçük bir araştırma yaptıktan sonra en güzel kızların Ukrayna’da olduğu bilgisine ulaştım ancak yabancı dil bilmediğim için kızlarla bir türlü iletişim kuramadım. Ben gülücük gönderiyorum, onlar yanıt veriyor, ben bir gülücük daha gönderiyorum. Tabii bir yerde sıkılıyor insanlar, devamını getiremedim.” dedi.

Google Translate İle Yazışmaya Başladım

Gül daha sonra bir arkadaşının önerisiyle Google Translate’i keşfettiğini söyledikten sonra “O gün internette Anichka adlı güzel bir kıza ‘merhaba’ dedim, o da cevap verdi. Biraz sohbetten sonra ben Google Translate’te çevirtip, Ukrayna’dan balık etli, hoş sohbetli birisiyle evlenmek istediğimi yazdım. O da tanıdığım birisi var deyip benden çeşitli bilgiler aldı. İki hafta sonra, senin işi ayarladım diye mesaj yazmış. Nerede, nasıl, fotoğrafı var mı falan diye sordum ama sen atla gel buraya, ben halledeceğim diye yazdı.” diyerek Kiev macerasını anlatmaya devam etti.

Kiev’de Olaylar Farklı Gelişti

Bu hafta Pazartesi günü Kiev’e geldiğini belirten Hamit Gül, “Gelir gelmez Anichka’yı aradım. Beni almaya geldiğinde elimde bir demet çiçek ve bir kutu çikolata vardı. Sağ olsun beni havalimanından alıp bu balık konservesi fabrikasına getirdi. Bir saat içinde önlüğü giydirip, bantta balık istifletmeye başlattılar. Şu an işimden çok memnunum.” dedi.

Fazla mesaiyle birlikte günde on iki saat çalıştığını söyleyen Gül “Düşüncemiz başkaydı ama olsun, işimi seviyorum ve Karaman’a dönmeyi düşünmüyorum.” dedikten sonra dinlenme arasının bittiğini duyuran zilin çalmasıyla birlikte banttaki yerini almak üzere telefonunu kapattı.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.