12 Yıl Önce Zararına Satışlar Sloganıyla Piyasaya Giren Kapatıyoruz Marketleri İtalyan Ortakla Dünyaya Açılacak

Kapatıyoruz

2003 yılında ‘Zararına Satışlar, Kapatıyoruz” sloganıyla kurulan marketler zincirinin sahibi Halim Sağır, 2015 yılında gerçekleştirilen ortaklık anlaşması sonrasında dünya pazarına göz diktiklerini söyledi. Muhabirimizin ulaştığı Halim Bey on iki yıl içinde, küçük bir mahalle marketinden, tüm Türkiye’ye yaygın bir marketler zinciri olmalarının öyküsünü anlatırken duygusal anlar yaşadı. Yer yer gözyaşlarını da tutamayan Sığır “Bayrampaşa’daki Kapatıyoruz Market’i ilk açtığımız günü daha dün gibi hatırlıyorum. Bütün gece kasaları taşımış, reyonları hanımla birlikte dizmiştik. Sabah olunca sokağa çıkıp, ‘zararına satıyoruz’, ‘maliyetine bunlar’, ‘haftaya kapanıyor’, ‘kapanın elinde kalıyor’ şeklinde bağırmaya başladım. Öyle bağırmışım ki halk rahatsız olup karakola bildirmiş, akşamı nezarethanede geçirdim” dedi.

Muhabirimizin “Etik olarak doğru mu peki bu pazarlama stratejisi?” sorusuna gülerek yanıt veren Sağır “Etik olarak derken neyi kastettiğinizi tam anlayamadım. Etiketi diyorsanız, bir tek biz değiliz, bunu herkes yapıyor. Bizim marketlerde etiket fiyatı ile kasa fiyatı farklıdır. Yani etikette üç yazar ama kasada beş okur. Zaten bizim kazancımız da genel olarak buradan gelir. Üç liralık malı üç liraya satarsam, ben nereden kazanacağım?” dedi. Arada bazı müşterilerin durumu fark edip itiraz ettiklerini de söyleyen Sağır “Tabii, o zaman aradaki farkı iade ediyoruz ama öyle gözlüğünü takıp kasa fişi inceleyen müfettiş tipi müşteriyle bu ülke kalkınmaz, onu da söylemiş olayım” dedi.

Kapatıyoruz Marketlerin on iki yıl içindeki göz kamaştıran büyümesini de anlatan Halim Bey “Şu anda otuz iki şehirde toplam yirmi dokuz marketimiz var. Müşterilerimizin ‘Hani kapanıyodu lan burası?’ şeklindeki haklı şikâyetleri nedeniyle bazı marketlerin camı, kapısı inmiş durumda. Oralardaki tadilatı bu hafta bitirebilirsek önümüzdeki hafta itibarı ile tüm Kapanıyoruz Marketleri açık vaziyette olacak. Biliyorsunuz bu yıl İtalyan Gubidig marketleriyle de bir ortaklık yaptık. Önümüzdeki yıl dünyanın önemli merkezlerinde Gubidigs adıyla marketlerimizi açmaya başlayacağız” dedi.

Muhabirimizin başka bir mesajnız var mı sorusuna “Buradan Bayrampaşa Hali’nde toptancı mağazası işleten Hakkı Abi’ye seslenmek istiyorum. Hakkı Abi herkesin içinde bana ‘Senden bir cacık olmaz’ demişti. Hâlâ içimde bir ukdedir. İnşallah bu röportajı okuduktan sonra sözlerini geri alıp, bir çayımı içmeye gelir. Ben de bu vesileyle zamanında karşılıksız çıkan çeklerimi elden öderim ona” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.