Diyanet’ten Cami Tartışmalarına Son Verecek Çılgın Proje: Ultramega Türkiye Camisi

Büyük Türkiye Camisi

Diyanet İşleri Başkanlığı, en son ODTÜ’de yaşanan mescit eylemleri ve namaz kılan öğrencilere saldırının ardından gündeme gelen ibadethane sorununa kesin çözüm getirecek projesini açıkladı. Başkan Yardımcısı Mümtaz Mümin, cami tartışmaları ile ülkenin sürekli gerildiğini, bu çatışmaya bir son vermek için kesin bir çözüm ürettiklerini ifade ederek projeyi şu şekilde tanıttı:

Ülkeyi Komple Cami Yapacağız

“Biliyorsunuz, Başkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren “Caiz diziler ve filmler” şubesindeki arkadaşlarımız, sürekli yeni yayınlanan Holivut eserlerini izleyerek dinimize, inancımıza aykırılıkları tespit ediyor ve genç dimağları zehirlenmekten kurtarıyor. Ancak, bu önemli görevi yerine getirirken 24 saat dizi izlemekten kayışı koparan çalışanlarımız da yok değil… Geçenlerde bir arkadaşımız “Under the Dome” isimli diziyi bitirdikten sonra ilginç bir fikrini paylaştı; bu dizide, Amerika’da bir şehrin üzerini aniden gizemli bir kubbe örtüyor ve tüm halk kalan yaşamını bu kubbenin altında sürdürüyor. Çalışanımız, bu modeli Türkiye çapında uyarlayarak, tüm ülkeyi kaplayan bir kubbe inşa edilmesini ve ülkenin komple cami statüsüne kavuşturulmasını önerdi. Önce arkadaşımızı okuyup üflemesi için bir hocamıza gönderdik, ama sonradan bu öneriyi detaylı bir şekilde düşününce de aklımıza yattı.

Müteahhitlerimiz Doyacak

Biliyorsunuz, çılgın proje denildiğinde sınır tanımayan bir yönetimimiz var; evelallah İstanbul Boğazına paralel bir kanal bile açıyoruz. Ülkemizde inşaat sektörü almış yürümüş durumda: baraj, konut, viyadük, köprü, tünel ne istersen. Buna rağmen müteahhitlerimiz doymak bilmiyor, bu çalışmamızlşa onlara da birkaç yıl yetecek büyüklükte bir proje sunmuş oluyoruz. Tüm ülkenin üstünü bir kubbeyle örtüp, Kars, Hakkari, Edirne ve Muğla’ya da dev birer minare kondurduk mu, hem ekonomimiz canlanacak, hem de ülkede ibadethane sıkıntısı tamamen ortadan kalkacak. Camilerimizin hemen hepsi cuma namazı dışında bomboş kalıyor olsa da, ibadethanelerin halkımıza bir türlü yetmediğini görüyoruz. Malumunuz, ODTÜ’de başlayan bu tartışma ilk değil. Her ne kadar ODTÜ’nün bir büyük camisi, kampüsün değişik yerlerinde 15 tane mescidi olduğu açıklansa da demek ki vatandaşlarımıza kafi gelmiyor kardeşim! Keza, Taksim’e cami, Kızılay’a cami, Kadıköy’e cami, Çamlıca camisi, anaokullarına mescit, Ayasofya rüyası derken ülkemizdeki cami sorunsalının ardı arkası gelmiyor. Cami yaptıkça bu sefer yakın çevresinde içki yasağı, ezan sesi derken toplumda sürekli tartışma yaratan bir durum. Tüm ülkeyi camiye çevirdiğimiz takdirde, uzun yıllar bu konuda bir tartışma yaşanmayacağını düşünüyoruz. Para ve bütçe hiç sorun değil; biliyorsunuz, Başkanlığımızın bütçesi Avrupa’daki CERN ve ABD’deki NASA’nın üzerinde; eh, başkana zırhlı Mersedes alarak bu para bitmiyor; bari dev projemiz için kullanarak bir hayır işleyelim.

Ayakkabılar Gümrüklerde Çıkartılacak

Şu anda fıkıh ulemamız konunun detayları üzerinde çalışıyor. Örneğin, bu projeden sonra ülkeye ayakkabı ile girilebilecek mi? Sanırım yurt dışından gelenlerin ayakkabılarını gümrüklerde çıkarması gerekecek. Ayakkabı üreticilerimiz gelişmelerden huzursuz; ancak, onların fabrikalarını cami halısı üretimine uygun dönüştürmeleri için uzun vadeli kredi vereceğiz. Camiye içki sokulamayacağı için, yıllardır tartışma yaratan alkol yasakları sorunu da otomatikman son bulacak; bu haram zıkkımın da kökünü kurutacağız! Ülkenin ara sıra havalandırılması ve güneş ışığı alabilmesi için saydam ve açılıp kapanabilir çözümler üzerinde çalışmalar başladı. Projenin ikincil faydaları olarak ülkede seracılık gelişecek, enerji tasarrufu sağlanacak.”

Piyasalar Coştu

Mümtaz Mümin’in açıklaması piyasalar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Çimento şirketleri ve halı üreticilerinin hisseleri günü rekor kapanışla tamamlarken, inşaat şirketleri ihale şartnamelerini almak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na akın etti. Dengiz İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı, kubbe ihalesinde iddialı olduklarını açıklayarak :

“Baki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş,
Bu milletin a…na koymak bizlere nasip imiş” dizeleriyle coşkusunu dile getirdi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.