Tahir Elçi Cinayetinde Polis Zanlıyı Belirledi

Soruşturma sona yaklaşırken tüm ipuçları onu işaret ediyor

Tahir Elçi

Tahir Elçi’nin katledilmesine yönelik araştırmalarda sona yaklaşılırken, görüntü ve videoları inceleyen savcılar şüphelerin tek bir zanlı üzerinde yoğunlaştığını bildirdiler.

Soruşturma Tıkanma Noktasındaydı
Kaparoz muhabirinin ulaştığı savcı “Malumunuz, olay yerinde sağlıklı bir inceleme yapma fırsatımız olmadı, biz de elimizdeki görüntü ve videolara yoğunlaştık. Cinayet soruşturması sırasında incelediğimiz tüm görüntülerde sadece polisler, gazeteciler ve bir saldırgan vardı. Saldırganın silahını kullanmadığı, Tahir Elçi’ye ulaşamadan önce de silahını polise fırlattığı görülüyor. Görüntülerde yer alan diğer kişilerse zaten polislerle gazeteciler. Gazetecilerin veya Tahir Elçi’yi korumakla görevli polis arkadaşların da yanlışlıkla bile olsa Elçi’yi vurmaları söz konusu olamayacağına göre elimizde hiçbir şüpheli kalmamıştı. Deyim yerindeyse bir tıkanma noktasına gelmiştik.” dedi.

Zanlının Sinsi Tavırları Dikkatimizi Çekti
Açıklamalarını sürdüren savcı “Dün akşam bir araya gelip, görüntüleri hep beraber yeniden izlemeye karar verdik. İki polisimizi öldüren saldırganların Tahir Elçi’nin bulunduğu sokağa girdikten sonra çekilmiş fotğraf karelerine bakıyorduk. O esnada olayla bir ilgisi yokmuş gibi, olay yerine doğru yürüyen bir zanlıyı fark ettik. Zanlı önceden planlandığı belli olan bir hazırlık ve sinsilik içinde hedefine emin adımlarla yürüyor gibiydi. Elimizdeki fotoğraflarda polis ve gazetecilerle birlikte silahını atmış olan bir saldırgan ve bu zanlıdan başka kimse yok. Saldırgan, gazeteci ve polisi dışarıda bıraktığımızda geriye bu zanlıdan başkası kalmıyor. Defalarca izledik, birbirimize sorular sorduk ve bütün ipuçlarının zanlıyı işaret ettiği konusunda hemfikir olduk.” dedi.

Yarım Saat İçinde Robot Resme Uygun 42 Şüpheli Yakalandı
Şu an için kesin bir şey söyleyememekle birlikte Diyarbakır sokaklarında amansız bir takip sürdüğünü belirten savcı “Savaşların bile insansız hava araçlarıyla yürütüldüğü bir dönemdeyiz. Artık her ihtimali düşünmek zorundayız. Açıklamak için biraz erken ancak bu cinayeti kimin yaptığını büyük ölçüde biliyoruz. ve şu anki tek hedefimiz bu zanlıyı yakalamak. Zanlı yakalandıktan sonra cinayetin azmettiricilerini ve tetikçinin arkasındaki güçleri de ortaya çıkarabileceğiz. Zanlının robot resmini az önce tüm ekiplerimize dağıttık, daha yarım saat geçmeden kırk iki tane şüpheli yakalanmış bile. Yirmi dört saat içinde bu cinayet tüm yönleriyle birlikte aydınlanmış olacak.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.