Polis Tatbikatında, Gösterici Rolündeki Polislere Halk da Katıldı, Protestolar Tüm Şehre Yayılıyor

Protestolar Tüm Şehre Yayılıyor

Erzincan’da Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplumsal olaylara müdahale tatbikatında istenmeyen olaylar meydana geldi.

Tatbikat Gereği Küçük Bir Polis Grubu Gösterici Rolünde Yürüyüşe Geçti

Tatbikat uyarınca tamamı polislerden oluşan küçük bir grup elinde pankartlarla şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Sokaklardan geçerken “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” diye slogan atan grubun polis olduğunu ve eylemin bir tatbikat olduğunu bilmeyen Erzincanlılar da yürüyüşe katılmaya başlayınca gösterici grup bir anda büyüdü.

Eyleme Kısa Sürede On Binler Katıldı

Merkeze gelindiğinde on binlerce kişinin “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” diye slogan atarak oturma eylemine başlaması üzerine tatbikatı yöneten Emniyet Müdürü halka seslenerek bunun bir tatbikat olduğunu ve göstericilerin aslında polisler olduğunu anlatmaya çalışırken gösterici grubun polis aracını çevirerek sallamaya başlaması üzerine konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Bu arada gösterici grubun “Polis Simit Sat, Onurlu Yaşa” diye slogan atmaya başlaması üzerine, polislerin slogan atan meslektaşlarıyla laf dalaşına girdiği gözlendi.

Eylemci Rolündeki Polisler Müdahale Grubundakilere El Kol Hareketi Yapmaya Başladı

Olayları muhabirimize anlatan müdahale grubundan bir polis “En başta her şey normaldi ama bir süre sonra iş çığırından çıktı. Her sokak başında vatandaşların da eklenmesiyle gösterici grup büyümeye başladı. Halkın yoğun katılımı, gösterici rolündeki arkadaşlarımızın da havasını değiştirdi, kitleyi giderek gergin hale getirmeye başladılar. Bizim yeni polislerden Sedat diye bir çocuk var, baktım oradan bize tuhaf tuhaf el hareketleri yapıyor, kızlarla bir şeyler konuşup aralarında gülüşüyorlar. Zaten sonra bir anda göstericiler ikiye bölüp çevremizi sarmaya başladı. Oysa tatbikata göre biz onları çevirip yere yatıracaktık.” dedi.

erzincan-da-toplumsal-olaylara-mudahale-tatbikat

Gösterici Gruptaki Polisler: Polis Durup Dururken Saldırdı

Gösterici grupta yer alan bir polis memuru ise “Atatürk Bulvarına girdiğimizde elli bin kişiyi bulmuştuk. Kesinlikle hakaret ya da polise taş atma gibi bir durum yoktu. Biz şarkılar söyleyerek, halay çekerek yürüyorduk. Meydana geldiğimizde, son derece düzenli bir şekilde yere oturduk, esnaftan su verenler oldu, biz basın açıklamamızı yapıp dağılacaktık ancak polisler bir anda taş ve sopalarla üstümüze saldırdı” dedi. Ortalığın bir anda savaş alanına döndüğünü anlatan polis memuru “Bir arkadaşımız gaz fişeğiyle kafasından yaralandı, birisi de solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Devre arkadaşım Halit’i yerde yatan bir kız öğrenciyi tekmelerken görünce ben de kendimi tutamadım. Biz de insanız, biz kimseye saldırmadık, şu anda da sadece direnme hakkımızı kullanıyoruz.” dedi.

Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Olayların kontrolden çıkması üzerine Erzincan Valiliği şehirde bir günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti. Muhabirimizin ulaştığı üst düzey bir yetkili “Gösterici grup meydandan çekildi ancak göstericilerin Hükümet Konağındaki işgali devam ediyor. Göstericiler işgale son vermek için altı maddelik bir liste vermiş. Şu an polis, gösterici grupla müzakere halinde, umarım olaylar daha da büyümeden bir uzlaşma noktasına gelinir” dedi.

Erzincan’daki muhabirimiz, şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilse de göstericilerin henüz sokakları terk etmediğini ve havanın kararmasına karşın şehrin arka mahallelerinden çatışma seslerinin gelmeye devam ettiğini bildirdi. Muhabirimizin söylediğine göre, merkezde şimdilik durum sakin gibi görünse de şehirdeki gerginlik devam ediyor.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.