Sabah Özyönetim İlan Eden Yozgat Belediyesi, Akşam Olmadan Kayseri’nin Mandasına Girdi

Yozgat Belediyesi Özyönetim

Özyönetim sözcüğünden habersiz Yozgatlılar bu sabah çok farklı bir güne uyanacaklarını bilmeden yataklarından kalktılar. Henüz, sabah saatlerinde belediye hoparlöründen ilan edilen özyönetimin ne olduğunu tartışırken, öğleden sonra gelen Kayseri Belediyesi’nin egemenliğine girme haberiyle yıkıldılar.

Kayseri Belediye Başkanı Kemal Bey Kanımıza Girdi

Yozgat Belediye Başkanı Zafer Bilge, yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu ancak şu an için yapılacak bir şey bulunmadığını ve Kayseri’den gelecek talimatlara göre çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Kaparoz muhabirine özel açıklamada bulunan Bilge “Biz ona Sinsi Kemal deriz, bizim komşumuz Kayseri Belediyesinin başkanı. Bu her hafta ziyarete gelip, Zafer Bey bak herkes özyönetim ilan ediyor, artık Ankara’dan imza bekleme dönemi geçti, kendi gemimizi kendimiz yürüteceğiz şeklinde açıklamalar yapıyordu. Ben kendisine ‘Siz ne zaman özyönetim ilan edeceksiniz?’ diye sorduğumda hep lafı geçiştiriyordu. Geçen hafta bizim Ankara’dan beklediğimiz bir para gelmeyince, bize ‘Özyönetim olsaydı, vergileri toplayıp göndereceğinize, alacağınızı mahsup ederdiniz’ dedi. İşçilerimiz de yılbaşından önce para istiyor, köşeye sıkışıp kaldık. Ben bu sabah arkadaşları toplayıp durumu anlattım, Sivas Kongresi’ndekilere benzer bir heyecan oluştu bizim ekipte. Daha sonra belediye hoparlörlerinden özyönetim ilan ettiğimizi vatandaşlarımıza duyurduk. Onlar da sağolsun bayraklarla falan geldiler” dedi.

Öğlene Doğru İşler Karışmaya Başladı

Olayları anlatmaya devam eden Bilge “Biz özyönetim coşkusuyla konuşmalar yaparken telefonlarımız da çalmaya başladı. Ankara’dan Yozgat milletvekilimiz arayarak ağza alınmayacak sözler etti. Tam atlattık derken Bakan Bey arayıp sülalemin hatırını sordu. Allahtan bir süre sonra telefonun şarjı bitti de bir soluk alabildim. Daha sonra ben tüm gelişmeleri belediyedeki arkadaşlara anlattım ve son durumu değerlendirmek üzere bir toplantı yapmaya karar verdik” dedi.

Sinsi Kemal O Arada Bir Evrak İmzalattı

Toplantı başladıktan kısa bir süre sonra Kayseri Belediye Başkanı Kemal Bey’in geldiğini haber verdiklerini söyleyen Bilge “Belki önemli bir haber getirmiştir diye toplantıya ara verip dışarı çıktım. Meğer bu Sinsi Kemal, sabah Ankara’yı arayıp ‘Siz bu işi bana bırakın, ben gider konuşur, hallederim’ demiş. Ben de saf saf sabah yaşanan olatları anlattım. Bu da bana ‘Siz çıkacak sonuca göre hareket edersiniz, yalnız bizim kiralık çöp arabalarıyla ilgili önemsiz bir evrak var, gelmişken onu da halledelim, sana zahmet bir imzalayabilir misin?’ dedi. Benim de başım o kadar kalabalıktı ki, hiç bakmadan imzaladım. Meğerse bu Ankara’dakilerle konuşup ‘Yozgat’ı kendi kaderine bırakamayız, bu adamın ne yapacağı da belli olmaz, en iyisi Yozgat’ı Kayseri’ye bağlayalım’ diye Ankara’dan onay almış, benim imzaladığım evrak da Yozgat Özyönetim Bölgesinin Kayseri’ye ilhakına ilişkin bir belgeymiş. İş ortaya çıkınca hukukçulara da sordurdum ama yapacak pek bir şey yokmuş. Yozgat’lı kardeşlerimden çok özür diliyorum ancak şu an itibarı ile hizmetlerimize Kayseri Belediyesi’nin yönetiminde devam edeceğimizi söylemek zorundayım. Kemal Bey, bundan sonraki yapılanmayla ilgili olarak detaylı bir talimat göndereceğini söyledi. Şu an belediyenin çay ocağında, gelecek talimatı bekliyoruz” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.