Cimnastik Şampiyonasında Şok: Paralelde Birinci Olan K.C. Tutuklanarak Cezaevine Koyuldu

Paralel Yapı

Spor Bakanlığı Müsteşarı Fatma Yandal, Türkiye Cimnastik Şampiyonasında paralelde ve asimetrik paralelde birinci olarak şampiyonluğu alan K.C.’nin tutuklanarak cezaevine konulduğunu bildirdi. Yarışmalardaki performansıyla göz dolduran K.C. ise tutuklanmayı ilk önce mizansen zannetti ve bileğinde kelepçeyle tribünleri selamladı ancak kapıdaki jandarma aracını görünce işin ciddiyetini anlayarak hocasından yardım istedi.

Uzun Süredir Takip Ediliyordu

Müsteşar Yandal “Bu sporcumuzu uzun zamandır izliyoruz. Kendisi ailesinin yönlendirmesiyle altı yaşında spora başlamış. K.C. her ne hikmetse doğrudan paralel barda başlıyor cimnastiğe. Kendisi on altı yaşında ilk kez Türkiye şampiyonu olduğunda incelettik, devlet olarak bir kuruş yardımda bulunmamışız. Durum böyle olunca, bu başarının arkasında kim var sorusu geliyor tabii ki akla. Kendisi paralel yapının desteğiyle -ki fotoğraflarda bu yapı zaten görülebiliyor- bütün basamakları teker teker çıkmış. Önce üçüncülük, sonra ikincilik derken üç yıldır da kendi ellerimizle altın madalya vermişiz bu kişiye. Tabii aslında biz farkındaydık ancak hocalarının ve ailesinin bilgisi yoktu. İşin doğrusu biz K.C.’nin on sekiz yaşına gelmesini bekliyorduk. Şampiyonanın K.C.’nin doğum gününe gelmesi de hem kendisi hem de ailesi adına hoş bir sürpriz oldu. Birincilik kürsüsünden iner inmez, kıskıvrak yakalayıp adalete teslim ettik kendisini” dedi.

Savcı Kararlı, Aile Şaşkın

Kaparoz muhabirinin sorusu üzerine savcının iddianamesini hazırladığını söyleyen Fatma Yandal terör örgütüne üye olmak ve organizasyonlarda paralel yapı üzerinde dans etmek suretiyle örgüte para ve taraftar toplamakla suçlanan K.C. için on beş yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası isteneceğini bildirdi.

K.C.’nin ailesiyse oğullarının terörist olduğuna inanamadı. Baba Y.C. “Bu çocuk on yıldır günde sekiz saat idman yapıyor, sekiz saat okula gidiyor, sekiz saat de uyku uyuyor. Yirmi dört saatin içinde beş dakikalık bile boş zamanı yok, yani nasıl olup da terörist bir yapıya bulaştı, inanın biz de anlamadık, çok şaşkınız” dedi.

Terörle Mücadele Kapsamında Spor Salonlarındaki Tüm Paralel Barlar Kaldırılıyor

Spor Bakanlığı Müsteşarı tarafından yapılan açıklamada ayrıca FETÖ – Uluslararası Fethullah Terör Örgütü ile mücadele kapsamında resmi ve özel okulların cimnastik salonlarında bulunan paralel barların toplatılarak Vatan Caddesindeki Emniyet Müdürlüğünün deposuna kaldırıldığı da bildirildi. Fatma Yandal tarafından yapılan basın açıklamasında şu ana kadar asimetrik ve paralel bar olmak üzere toplam dokuz yüz elli adet örgütsel malzeme ve çeşitli dokümanın toplatılarak emniyet müdürlüğü binasına getirildiği, kısa zaman içinde toplanan tüm örgütsel doküman, malzeme ve mühimmatın imha edilerek kullanılamaz hale getirileceği bildirildi.

Paralel Barın Yarışmalardan Çıkarılması İçin Olimpiyat Komitesine Başvurduk

Yandal “Tabii bu işin Türkiye tarafı. Karşımızda uluslararası bir terör örgütü olduğunu unutmayalım. İşin asıl, Türkiye dışındaki organizasyonlar tarafı var. Şu anda dünya şampiyonalarında yarışan iki yüz kırk dokuz sporcu için kırmızı bülten çıkarmış durumdayız. Diğer yandan dört yüz elli beş sayfalık kapsamlı bir dosyayla, paralel barların yarışmalardan çıkarılması için olimpiyat komitesine başvuruda bulunduk. Dosya gerçekten çok kapsamlı, içinde Ömer Seyfettin’in bir öykü kitabı bile var. Her gün yeni ihbarlar da geliyor. Biz bunun uzun süreli bir mücadele olduğunun farkındayız, olimpiyatlardan, okulların spor salonlarına kadar sızmış bir terörist yapıdan söz ediyoruz, hem en üst hem de en alt düzeyde çok profesyonelce örgütlenmişler” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.