HDP’den PKK’nın Çınar Saldırısına Sert Tepki: Olmasaydı Diye Düşünmeden Edemiyor İnsan

HDP’den PKK’ya Sert Tepki

Üçü çocuk olmak üzere beş sivil ve bir polisin ölümüyle sonuçlanan PKK’nın Çınar saldırısının üzerinden henüz on gün bile geçmeden, HDP’den çok sert bir açıklama geldi. PKK’nın üstlendiği saldırıyı kabul etmenin mümkün olmadığı ancak sorunun da çift taraflı olarak düşünülmesinin gerektiğinin belirtildiği açıklamada, toplam on sekiz tane ‘ama’, dokuz tane de ‘ancak’ sözcüğü yer aldı. ‘Yani’ sözcüğü ile başlayan bildiriden bağlaçlar ve tekrar eden sözcükler çıktığında geriye “çocuk ölmeseydi iyiydi” cümlesi kalıyor.

Yazıklar Olsun Demek İstiyor Ama Diyemiyorum

Eşbaşkan Demirtaş sorularımıza verdiği yanıtta “Biz iki taraftan gelen şiddete de karşı duruyoruz. Devletin bölgedeki katliamlarına da PKK’nın hatalı olduğu düşüncesini paylaştığımız eylemlerine karşı da aynı mesafedeyiz. Bakın çocuklar ölüyor. Düne kadar, devletin eli kanlı katilleri Cizre’de çok sayıda çocuğu öldürdü. Bugün de PKK isteyerek veya istemeden, bir çocuğumuzun ölümüne neden olmuş gibi görünüyor. Yani oldu mu bu şimdi, ben PKK’ya hakikaten ‘yazıklar olsun’ demek istiyorum. Çok ayıp yani bir kere. Bir daha benzer bir olay olursa, buradan yeminle söylüyorum, bu sefer biz şey yaparız bu eylemleri. Neydi yahu o sözcük, böye kınama gibi bir şey ama o değil. Hah, kızarız. Bak çok fena kızarız o zaman. Tabii PKK’yı suçlarken, bu mermi nasıl bu çocuğu buldu, çocuklar oraya kasten mi yerleştirildi, bunların da araştırılması lazım. Yani beş aylık bebeğin lojmandaki evinde ne işi var, neden işyerinde veya okulunda değil, bu soruların da yanıtlanması lazım” dedi.

Devletin Cinayetlerine de PKK’nın Eylemlerine de Ortak Değiliz

Şiddeti bitirmek için iki tarafa da aynı çağrıyı yapan Demirtaş “Ey devletin başındakiler, önce kanlı ellerinizin hesabını verecek sonra geleceksiniz. PKK’nın sayın yöneticileri, sizlerin de özeleştiri yaparak bir özür metni yayınlamanız konusunda, acaba yapılsa nasıl olur gibisinden bir düşünmenizin kime ne zararı olur ki? Biz hem devleti hem de PKK’yı silahları bırakmaya çağırıyoruz” dedi.

Danışman: Tweeter Hesabım Hacklenip Sözlerim Montajlanmış

PKK’nın Çınar saldırısı sonrasında beş aylık bir bebeği öldüren bombaları baharın işaretçisi olan cemrelere benzeterek söz sanatı yapan HDP danışmanı ise “Olaydan kısa bir süre sonra benim tweeter hesabım hacklenmiş. Hayatta bana ait olamayacak sözler, sanki ben yazıyormuşum gibisinden, benim hesabımdan servis edilmiş. Ben rica ettim, merkezi Irak’ta olan Kürdistan Bilim, Teknoloji ve Araştırma Kurumu (KÜBİTAK) yetkilileri de tweeter hesabımı incelediler. Onlar da ‘yuh artık, pes yani’ dedi. Elimde patates baskıdan imzalı bir rapor var, tweetler kesin olarak benim tarafımdan atılmamış, benim farklı tweetlerde sarf ettiğim sözcükler birer birer kesilerek montajlanmak suretiyle söz konusu tweet oluşturulmuş. Öyle profesyonelce yapmışlar ki yani KÜBİTAK yetkilileri bile şaşırdı. ‘Sanki sen atmışsın gibi görünüyor ama aslı astarı yok, biz seni tanıyoruz, sen yapmazsın öyle şey’ dediler. Ancak gene de bazı kişiler iftira atmaya devam ediyorlar. Ben onları önce Yüce Rabbime sonra baharın habercisi cemrelere havale ediyorum” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.