Milli Eğitim’den Öğrencilere Yeni Yıl Müjdesi: Eğitimde Dayak Geri Geliyor

Eğitimde Dayak

Yeni öğretim dönemindeki değişiklikler için toplanan Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarından beklenmedik bir haber geldi. Bakanlık yetkilileri yaşanan yoğun tartışmalar sonucunda, oy çokluğuyla dayaklı eğitim sistemine geri dönülmesine karar verildiğini belirttiler.

“Arkadaşına Dil Çıkarıp Öğretmenine Pandik Atan Öğrenciler Var”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Daire Başkanı Sami Hallice “Biliyorsunuz yıllardır çeşitli sistemler deniyoruz. Arkadaşlarımız seksen tane ülke gezip raporlar hazırladılar, seminerler düzenledik, kitaplar okuduk, uzmanlardan fikir aldık. On yıldır denemediğimiz sistem kalmadı, kimseyi kandırmayalım, modern eğitim sistemi, çağdaş derslikler falan derken şu anda okullarımızda maalesef arkadaşına dil çıkarıp öğretmenine pandik atan bir nesil yetiştiriyoruz. Bu yıl sayın bakanımız ‘araştırmalarınıza başlatmayın, artık bu işi çözün’ diye talimat verince, son kez düşündük, taşındık ve başka bir çıkar yol bulamadık. Şimdi buna itiraz edenler olacağını biz adımız gibi biliyoruz. ‘Bu devirde dayak mı olur?’ diye ortaya düşecekler. Onlara şunu söylemek isterim ki zaten fiili olarak okullarımızda dayak var. Şu an pek çok okulumuzda, çocuklar veya veliler düzenli olarak öğretmenlerimizi dövüyor. Biz yeni uygulamayla sadece dayağın yönünü değiştirmiş olacağız” dedi.

“Babasından Korkmasak Çocuğu Dövecektik”

Açıklamalarını sürdüren Hallice “Geçen, ismi lazım değil, bir okulumuzda, coğrafya dersine girdim. Baktım bir öğrenci derste öğretmenimizle alay ediyor. Öğretmenimizin her sorusuna abuk sabuk yanıtlar veriyor, dersi sulandırıyor, aklınca öğretmenimizle affedersiniz taşak geçiyor. Ders pinpon maçı gibi, hoca bir laf ediyor, daha bitmeden bu alay ediyor, öyle ki artık öğretmenimizin ne dediği bile anlaşılmıyor. Ben çaktırmadan hocamın yanına gidip, “Bunu dövelim” dedim ama çocuğun cep telefonu varmış, öğretmen ters bir söz söyleyince, babası on altı dakika içinde okulda oluyormuş. Olsun dedim “Ben varım, bedenci Akif’i de çağırırız, gerekirse babasını da döveriz” dedim ama babası inşaatta ustabaşıymış, “arkadaşlarıyla gelir ağzımızı burnumuzu dağıtır” dedi hocamız. On altı dakikada döver kaçarız desem de ikna edemedim, ders öyle bitti” dedi.

“Kademeli Olarak Falakalı Sisteme Geçeceğiz”

Anılarına devam eden Hallice “Bakın daha dün bir velimizin şikayetiyle bir ilkokulumuza gittim. Efendim, öğretmen cetvelle çocuğun kafasına vurmuş, kadın tutturmuş ‘Ya benim çocuğum geri zekâlı olursa’ diye. Korkma hiç dedim, senin çocuk zaten geri zekâlı, yani öğretmenimiz vurunca zekâ anlamında geriye gidecek bir durum, herhangi bir mesafe yok çocukta. Şimdi buradan velilerimize tekrar seslenmek istiyorum. Bizim asıl amacımız çocuklarınızı dövmek ya da geri zekâlı yapmak değil, sınıfta otoriteyi sağlamak. Önce hafif fiskeleri devreye sokacağız. Sonra gelişmeleri izleyerek duruma göre kademeli olarak falakalı sisteme geçeceğiz” dedi.

“Öğrenciler de Dayak İstiyor”

Bu sistem için öğrencilerin de onayını aldıklarını söyleyen Hallice “Yaklaşık bir yıldır dayaklı sistemi uyguladığımız bir pilot uygulama okulumuz var. Okulun tamamı beden hocalarından oluşuyor. Yalan olmasın ben bir derslerini izledim, matematik dersiydi yanılmıyorsam, bir öğrenci ukalalık yapınca, öğretmenimiz arkası dönük olmasına rağmen, ters tepikle bir çaktı öğrenciye, bütün sınıf mest oldu. Çocuk da sustu zaten, dersten sonra özür diledi. Ertesi gün öğrendik ki bazı öğrenciler o anın videosunu gizlice çekip Facebook’a falan da koymuşlar. En son baktığımda iki bin yedi yüz beğeni almıştı hocamızın tepiği. Eğer hocamız tepiğin yanında biraz da matematik bilseydi, çocuklar o derste çok şeyler öğreneceklerdi” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.