Girdiği Ortamlarda Herkesin Keyfini Kaçıran S.A. Ev Hapsine Mahkum Oldu

Kaparoz muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, girdiği ortamlarda herkesin keyfini kaçıran S.A., arkadaşları ve komşularının şikayeti üzerine 29 0cak tarihinde yakalanarak gözaltına alındı. İddiaları araştıran savcının sunduğu delilleri ve tanık ifadelerini değerlendiren mahkeme S.A.’yı sekiz ay ev hapsine mahkum etti.

İddianamenin okunmasından ardından söz isteyerek savunmasını yapan S.A. mahkeme heyetine güvendiğini söyledikten sonra yabancı ülkelerde mahkeme salonlarının daha geniş, hakimlerin daha güler yüzlü, yazıcılarınsa daha bakımlı olduğunu belirtince, mahkeme heyetinin neşesi kaçtı. Kararın açıklanmasından sonra daha da hırçınlaşıp herkese bulaşmaya başlayan S.A.’nın giderek morarması ve soluk almakta zorlanması üzerine acil yardım istendi. S.A. yaşından fazla gösterdiğini ima ederek kendisine yardıma gelen ambulans sürücüsünün bile canını sıkmayı başardı.

Olayı Kaparoz için değerlendiren S.A.’nın avukatı Melda Boz “Çıkan karardan son derece memnunuz, işin doğrusu ben daha ağır bir ceza bekliyordum” dedi. Üzgün olduğu görülen Boz “En azından iki yıl verilir gibi düşünmüştük. Kendisine beş tane savunma hazırladım, beşini de beğenmeyip değiştirdi. Benim hatalarımı sıralamaktan asıl konudan uzaklaşıp aramızda tartışmaya başladık. Bu mendebur adamın yüzünden, saçma sapan bir savunma yapmak durumunda kaldım. Yirmi yedi yıldır bu işi yapıyorum, sanırım biraz da yaşlandım, zaten dava sürecinde emekli olmaya karar verdim, mesleği bırakıyorum” dedi.

Tanık ifadelerine göre, evinin bahçesinde sokak kedilerini besleyen komşusunun yedi yaşındaki kızı Deniz’e “Kedilere mama veriyorsun ama Afrika’da çocuklar aç, hatta açlıktan fare yiyen insanlar var, sen günde kaç çocuk ölüyor biliyor musun?” diyerek çocuğun psikolojisini olumsuz etkilediği öne sürülen S.A.’nın çocuğun doğum günü partisinde de elbisesindeki küçük bir söküğü herkese gösterdiği ve kıyafetiyle alay eden çocuklar yüzünden, küçük Deniz’in ağlayarak odasına kapanmasına sebep olduğu belirtildi.

İki ay önce eski okul arkadaşlarıyla buluşan S.A. orada bulunan tanıklardan birinin ifadesindeyse şöyle anlatıldı: “Ekrem çok güzel bir konuşma yaptı, sonra hepimiz kadehlerimizi sağlık ve mutluluk için kaldıralım dedik ama S.A. buna itiraz edip karaciğer kanserinden ölen bir yakınının son anlarını anlatmaya başladı. Ağzından köpükler çıkmasına kadar ayrıntılı bir tasvir yaptı ve karaciğerdeki hasara içkinin neden olduğunu açıkladı. Konuşması bittiğinde, kimsede kadeh kaldırma isteği kalmamıştı. Hatta bazıları işlerini gerekçe gösterip erkenden kalkıp gittiler. Herkesin keyfini kaçırdı.”

S.A.’nın ev hapsine itiraz eden tek kişiyse karısı N.A. oldu. Neriman Hn. bundan iki yıl önce S.A.’nın işsiz kaldığını ve bu dönemi evde geçirdiğini söyleyerek “İki ay içerisinde üç kere intihara teşebbüs ettim, inanın kendisi çekilecek bir insan değil. Yemek yapsan tuzsuz der, tuz eklesen çok oldu der. Vallahi bıktım bu adamdan, kendisi gerçekten çok huysuz, herkesin keyfini kaçıran, iğrenç bir insan” diyerek tepkisini gösterdi. Mahkeme sonunda polis nezaretinde evine götürülen S.A.’nın kendisine nezaret eden polislerden birinin bacağındaki hafif bir eğriliği fark edip, “Sakatlar polis olabiliyor muydu?” şeklinde soru sorarak görevli memurun da moralini bozduğu öğrenildi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.