Bağdat Caddesi, Yarışan Araçların Güvenliğini Sağlamak İçin Yaya Trafiğine Kapatılıyor

Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesinde yaşanan ölümlü kazalar üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bir dizi önlem alınmasına karar verdi. Yeni önlemlerle, caddeye çıkan araçların güven içinde yarışabilmeleri ve rallinin yirmi dört saat kesintisiz olarak sürmesi amaçlanıyor.

Trafik Polisleri Yayalara Ceza Yağdırdı

Yarışmacılara dikkat etmeden, başıboş biçimde sokakta yürüyen yayalara, son bir hafta içinde toplam yüz yedi bin lira ceza kesildiğini söyleyen Emniyet Müdürü Kerim Sofu “Yoğun olarak ceza uygulamamıza rağmen maalesef ölümlü kazalara engel olamıyoruz. Ben vatandaşlarımıza kesinlikle arabasız biçimde sokağa çıkmamalarını öneriyorum. Bakın bugüne kadar belki yüzlerce kaza inceledim, yayaların ve araçların birlikte yer aldığı kazalarda genel olarak yayalar daha büyük zarara uğruyor. Yani bunun neden böyle olduğunu bizler de bilemiyoruz. Bağdat caddesinde son bir haftada gerçekleşen ölümlü kazaların tümünü bizzat inceledim, yayalarımızın çoğu, kemerleri de bağlı olmasına rağmen maalesef bu kazalarda hayatlarını kaybetmişler. Ben buradan yayalara başsağlığı, rallici dostlara da çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrıca kazanın ardından, efendim kim hatalıymış, suçun kaçta kaçı arabadaymış, kaçta kaçı yayadaymış bunlarla uğraşmayı da doğru bulmuyorum. Sanki ölenler geri mi gelecek, siz suçluyu tespit edince” dedi.

Kaldırımlarda Aşırı Hızla ve Kontrolsüz Seyreden Yayalar Var

Sofu “Ben, yayaların sokağa çıkmak konusunda ısrarcı olmaları durumunda, tüm sorumluluğun da kendilerine ait olduğunu düşünüyorum. Yayalarımız bize güvenmesin, kaldırımda aşırı hızla seyreden bir yaya, kaza olup da bir aracın altında kaldıktan sonra bizim polis olarak yapabileceğimiz tek şey rahmetlinin arkasından dua etmektir. Ben gene de iyi niyet gösterip, buradan yayaları tekrar uyarıyorum: Çok gerekli olmadıkça sokağa çıkmayın, kaldırımların yola uzak bölümünde yürüyün ve hız sınırlarına riayet edin” dedi.

Kaldırımdaki Çiçek Tezgahları Pit Alanına Çevrilecek

Emniyet Müdürü Sofu caddenin yaya trafiğine kapatılmasının ardından kaldırımdaki çiçek tezgahlarının da pit alanına çevrileceğini açıkladı. Sofu “Bazı araçların yarış sırasında kontrollerini kaybettiklerini saptadık. Bunların arasında benim yıllardır tanıdığım deneyimli pilot arkadaşlarım var ki bu hızlarda, bu arkadaşların araçlarını kontrol edememeleri mümkün değil. Zaten biz emniyet müdürlüğü olarak kazalarda pilotaj hatasından çok araçların bakım eksikliği olduğunu düşünüyoruz. Bu uygulamamızla caddede yarışan pilot arkadaşlarımızın araçlarında bir problem fark etmeleri durumunda hemen pit alanına girerek gerekli kontrolleri yaptırmalarını sağlayacağız. Araçlar için pit alanındaki hız sınırını 50 km/saat olarak belirledik ancak herkesin bildiği gibi bu hız sınırları göstermelik. Gerçekçi olalım, biz 100.000 dolar verip 250 beygirlik araba satın almış kişiye 50 km hızla gideceksin diyemeyiz” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.