Domatesten Allah, Salatalıktan Darwin Çıktı: Gözler Kuru Soğanda

Domatesten Allah Çıktı

Domatesten Allah yazısı çıkmasının ardından salatalıktan Darwin yazısının çıkması üzerine görüşlerine başvurduğumuz akademik çevreler ve dini yetkililer şu an dengelerin pamuk ipliğine bağlı olduğunu ve kuru soğandan gelecek sonuçların her şeyi değiştirebileceğini belirttiler. Gün içerisinde pek çok yurttaş sosyal medyadaki alevli tartışmalara dahil olurken ateist kesimin profil fotoğraflarında içinden Darwin yazısı çıkan salatalığa yer verdiği görüldü.

Tarım Bakanı: Salatalık Vazgeçilmez Değil

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tarım Bakanı “Şimdi bazı sebzeler bizim için vazgeçilmezdir, mesela domates. Biliyorsunuz zaten domatesin içinden Allah yazısı çıkmıştı. Hoş bu yazı çıkmadan önce de bizim milletimizde bir domates sevgisi vardı. Mesela ben tek başıma günde iki kilo domates yiyorum, rabbim kabul ederse. Salatalık içinse aynı şeyleri söylemek zor. Yani böyle affedersiniz tenasül organı gibi bir sebze, görünce bırakın yemeyi insanın yüzü kızarıyor. Bu sebzemiz olmasa bizim ekonomimiz ne kaybeder? Ben yanıt vereyim: Hiç de bir şey kaybetmez. Bugüne kadar hıyarsızlıktan ölen bir millet ben duymadım” dedi.

TÜBİTAK: Hıyarın Hükmü Olmaz

TÜBİTAK yetkilileriyse gün boyunca çeşitli televizyon kanallarına bağlanıp domatesle salatalığın bir olmadığını anlattılar. “Şimdi evde salatalık olmadığı zaman koyun domatesi, soğanı salata kasesine nefis bir çoban salata olur ama domates yoksa hıyarı ancak bir tarafınıza sokabilirsiniz” şeklinde yorumlar yapan bir TÜBİTAK çalışanı salatalık hakkında kin ve nefret dolu cümleler sarf etti. TRT’deki ana haber bültenine katılan başka bir TÜBİTAK yetkilisiyse “Yani bugüne kadar zorla yediğim bir şeydi, bugünden sonra kesinlikle ağzıma sürmem. Atalarımız böyle lüzumsuz işler yapan kişilere boş yere ‘hıyarlık yapma’ dememişler” dedi.

Diyanet Serinkanlılığını Koruyor

Sabah saatlerinde salatalıktan Darwin yazısının çıktığının duyulması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığında bir araya gelen din alimleri ise şu ana kadar bir açıklama yapmadılar ama içeriden morallerin bozuk olduğuna ilişkin haberler geliyor. Basına açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı kuru soğan için umutlu olduğunu söylese de yüzündeki endişeli ifadeden farklı sonuçların gelmesinin de ihtimal dahlinde olduğu kolaylıkla anlaşılabiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığında bu sabah yapılan toplantıda bazı muhaliflerin ‘Domatesten Allah çıkınca olayı bu kadar büyütmeseydik, şimdi hıyarla mücadele etmek zorunda kalmazdık’ dedikleri ve zamanında domatesin peşine takılan Diyanet İşlerinin hata yaptığını belirttikleri öğrenildi. Uzmanların eleştirilerini dinleyen Diyanet İşleri Başkanının ise herhangi bir yanıt vermeden toplantının sonuna kadar sessizliğini koruduğu belirtiliyor.

Fatih’te Tezgahta Kalan Salatalıklar, Cihangir’de Yok Sattı

Salatalıktan gelen haber, muhafazakar semtlerin pazarlarından salatalığın kalkmasına neden olurken Cihangir ve Beşiktaş’ta ise salatalık fiyatları yükseldi. 21 yıldır Fatih’te seyyar satıcılık yapan Musa Maden “21 yıldır işte bu tezgahta salatalık satıyorum. Bazı gün okul önünde, bazı gün vapur iskelesinin önünde dururum. İnanın dün bir siftah bile yapamadım. Özellikle salatalığı ortasından yarıp öyle koydum ki tezgaha, insanların içinde bir kuşku kalmasın. ‘Gel bak, içinden Darwin çıkana para yok’ diye akşama kadar bağırdım ama nafile. Bu sabah bir arkadaşın önerisiyle Cihangir tarafına geldim, iki saatte tezgah boşaldı, şimdi yeniden salatalık almaya gidiyorum” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.