İstanbul Belediyesi İnsansız Hafriyat Araçları Geliştirdiğini Duyurdu

İBB Hafriyat Kamyonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürlüğü, hafriyat kamyonu sürücülerinin uyku uyuması, yorulup gaz kesmesi gibi nedenlerle projelerin yavaşlamasını engellemek için insansız hafriyat araçları geliştirdiğini duyurdu.

Sürücüler ‘Uykum Geldi’, ‘Çişim Geldi’ Diyerek Gaz Kesiyorlardı

Belediye adına açıklamalarda bulunan Hamide Sancak “Bildiğiniz gibi bugüne kadar çalışmalarımızı sarı hafriyat kamyonları ile yürütüyorduk ancak hafriyat kamyonu sürücülerinin yok uykum geldi, yok çişim geldi, yok hız sınırına uymam lazımdı gibi bahaneleri nedeniyle işlerimiz sürekli gecikiyordu. Bir akşam Kadir Başkanımız beni aradı. Televizyonda seyrettiği haber programında İHA dediğimiz İnsansız Hava Araçlarından söz edildiğini duymuş. Başkanımız ‘Acaba bizim hafriyat işini de bu şekilde çözebilir miyiz, bir araştırın bakalım?’ demesiyle bir araştırma komisyonu oluşturduk. Çoğunluğu başkanımızın akrabalarından oluşan bu grup maalesef üç ayda iki kere toplanmayı beceremeyince bir üniversiteden yardım istedik. Kendileri kısa süre içinde bir araç oluşturdular ve trafiğe kapalı alanda bu ilk modelleri deneme şansımız oldu. Bir kere bu araçlarda hız sınırı diye bir kavram yok, mazotu bitene kadar son gaz gidiyor. Önüne araç gelmiş, hız sınırı şuymuş bunlara bakmıyor. Projelerin hızlıca sonuçlanabilmesi için şehirdeki bütün hafriyat kamyonlarını insansız hale getireceğiz” dedi.

hafriyat-kamyonlari

Hafriyat Kamyoncuları Derneğinden İtiraz: “Sanki Biz İnsan mıyız?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin açıklamasından sonra durumu değerlendiren Hafriyat Kamyonları Sürücüleri Derneği Başkanı Sadi Toprak “Bugün Belediyemizin aldığı kararı üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda ben buradan İHAF Yani İnsansız Hafriyat Araçlarına ‘Hodri Meydan’ diyorum. Şile Yolu, Metrobüs Güzergâhı veya belediyenin seçeceği herhangi bir yolda bizim sürücülerimizle yarışsınlar kim galip gelirse hafriyatı o taşısın. Yani böyle bir düzenlemeye ne gerek vardı anlayamıyorum. İnsansız Hafriyat Aracı deniyor, yani şu yollardaki sürücülere bir bakıp söyleyin, bizim insana benzer bir yanımız var mı? Sürücülerimiz ne hız sınırına uyuyor, ne şerit ihlali yapmamaya uğraşıyor ne de trafik kurallarına bakıyor. Bizim arkadaşlarımızın tek hedefi, dolu kamyonlarla son gaz hafriyat alanına ulaşmak. Zaten yeni uygulamamızla bundan sonra sürücülerimizin altına bez bağlayacağız, uyku uyumak isteyeni de tazminatsız olarak işten çıkartacağız” dedi. Daha sonra, yollarda yaşanan kazalardan örnekler veren Toprak “Biz işi ağırdan alıp bütün trafik kurallarına uysak bu kadar kaza olur muydu? Bunları kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Vatandaş Ezilmekten Memnun

Kaparoz’un ulaştığı üst düzey bir yetkili ise “Vatandaşımız da şu an projelerin bitmesine odaklanmış durumda. Hafriyat kamyonlarının karıştığı kazalardan sonra yaptırdığımız anketlerde, kaza sonrası halkın belediye ve hafriyat işlerine desteğinin daha çok arttığı ve kazada ezilen vatandaşların bu durumdan memnun olduğunu tespit ettik. Halk artık uyandı, hizmet bekliyor. Vatandaşımız, dikiz aynasından kontrolsüz biçimde, kendisine yaklaşan bir hafriyat kamyonu gördüğünde mutluluktan kıpır kıpır oluyor” dedi. Yapılan araştırmalarda vatandaşların İHAF’lara destek olacağının görüldüğünü söyleyen yetkili “İnsansız Hafriyat Araçlarında sürücü koltuğunda bir insan olmadığı için bizim bu araçlarla hız sınırına uymamız da gerekmiyor. Bildiğiniz gibi ülkemizde cezalar ehliyete kesiliyor. Diyelim bizim İHAF, Şile Yolunda bir aracı altına aldı. Aracımız sürücüsüz olduğu için ezilen kişi açısından da bir mağduriyet doğmuyor. Yani ‘falancanın yüzünden benim eşim, babam öldü’ diyemiyorsunuz, çünkü karşı tarafta suçu atabileceğiniz bir sürücü yok. Ezilenler tarafından baktığımızda, son derece iyi bir uygulama olacak. Zaten deneme sürüşleri esnasında altı vatandaşımız hakkın rahmetine kavuştu, hiçbirisiyle ilgili olarak da tarafımıza ulaşmış bir şikayet yok” dedi

hafriyat-kamyonlari-1

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.