Atletizmdeki Başarılarımız Milli Takım Kampını Sevince Boğdu

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonasında milli atletlerimizin üst üste başarılı sonuçlar alması Kenya’daki kamp merkezinde yarışları izleyen sporcularımızı sevince boğdu.

En Kısa Zamanda Türkiye’yi Görmek İstiyoruz

Şampiyonanın üçüncü gününde iki altın, iki de gümüş madalya kazanan Türkiye, böylece şu ana kadar 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanmış oldu. Şampiyonaya katılamayan milli sporcularımız, ekran başından izledikleri yarışlar sırasında heyecandan yerlerinde oturamazken yarışların bugünkü bölümünün tamamlanmasının ardından koşarak sokaklara çıktılar. Ellerinde Türk bayraklarıyla çılgınca eğlenen milli atletler, kampın bulunduğu bölgeye ait yerel danslarla Türkiye’ye selam gönderdiler. Kaparoz’un ulaştığı milli atlet Yasmani Copello Escobar “Yarışlarda hedefim altın madalya kazanmaktı. Allah’ın izniyle bunu başarıp, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdım. Bugün ülkeme ilk altın madalyamı kazandırdım. Ben ve arkadaşlarım en kısa zamanda Türkiye’ye gelip ülkemizi de görmek istiyoruz, inşallah bir gün vatan toprağına ayak basmak da nasip olur” dedi.

Türkün Gücünü Herkes Görecek

Kadınlar 10 bin metrede yarışan bir diğer milli sporcumuz Yasemin Can ise başından itibaren önde koştuğu yarışı 31.12.86’lık derecesiyle birinci tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu. Yirmi yaşındaki ay-yıldızlı atlet, bu derecesiyle 23 yaş altı Avrupa rekorunu da 18 saniye geliştirdi. Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Yasemin Can “Yarışmalardan önce bizlere devşirme diyenlere bugün en güzel cevabı pistte verdik. Herkes yerini bilecek, Türkün gücünü herkes görecek” dedi.

Raki, Siş Kebab, Törkiş Lokum Very Good

Kaparoz muhabiri milli takım kampındaki sporculara ulaşmayı başarsa da, sporcularla ayrıntılı bir görüşme yapmak ne yazık ki mümkün olmadı. Milli takım kadrosunda yer alan çevirmenin Swahili, İspanyolca, Ukraynaca bildiği ve milli takım sporcularının aralarında anlaşması için sadece bu diller arasında çeviri yaptığı öğrenildi. Milli takımda Türkçeye ihtiyaç duyulmadığını belirten bir yetkilinin telefonunu sporcularımıza uzatması üzerine milli sporcularımızın “I love Turkey. Raki, Şiş Kebab, Törkiş Lokum very good” diyerek Türkiye sevgilerini dile getirdikleri gözlendi.

Türk Bayrağı Yerine Yanlışlıkla Masa Örtüsüyle Poz Veren Milli Atlet Uyarıldı

Yarışmanın son bölümünde koşulan erkekler 10 bin metre finalinde ilginc bir olay yaşandı. Milli atletlerimiz Polat Kemboi Arıkan ve Ali Kaya, baştan sona önde koştukları yarışta ilk iki sırayı elde ettiler. Polat Kemboi Arıkan’ın ardından 28.21.42’lik derecesiyle gümüş madalya kazanan Ali Kaya yarış sonunda organizasyon ekibinin masasındaki kırmızı masa örtüsünü Türk bayrağı sanarak sırtına aldı. Antrenörlerin uyarısıyla masa örtüsünü yerine bırakıp Türk bayrağını omuzlarına alan Ali Kaya “Henüz sezonun başındayız ve bazı eksiklerimizin olması son derece normal. İlerleyen yarışlarda inşallah bu türden hatalarımız olmayacak” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

  1. Emekler harcayan her sporcumuz ve milli takım sporcularımıza bir aşağılamadır.Nasıl olabilirki bir utanç, Vatan dediği yeri tanımamak…Masa örtüsünü bayrak sanmak… Bu rezillik sadece TAF’ın değil Bu vatanı Mültecilere satmaya çabalayan vatan hainlerinindir.

Yorumlar kapatıldı.