Çocuklar için Dünyayı Anlama Kılavuzu

Dünyayı Anlamak

Gerçekler Her Şeyden Daha Değerlidir

Gerçekler inançlardan, ahlâk kitaplarında söylenenlerden, geleneklerden, göreneklerden, anne baba öğütlerinden, dostların görüşlerinden hatta dostluklardan bile daha değerlidir. Gerçekler, okullardan, okulda anlatılanlardan, derslerden, öğretmenlerden daha değerlidir. Çünkü dünyayı sadece gerçekler aracılığıyla anlayabiliriz.

İnsan Bir Hayvandır

İnsan tıpkı ördek, timsah, maymun gibi bir hayvan türüdür. Hayvanlar aleminin bir üyesidir, asil bir üyesi falan da değildir. İnsanlar hayvanlar gibi yer, içer, sıçar ve üreme faaliyetlerinde bulunur. İnsanların hayatta kalma mücadelesi hayvanlara benzer. Bir hayvan olmak insanı alçaltmaz ya da değersizleştirmez çünkü gerçek budur ve gerçekler her şeyden daha değerlidir.

Büyük Balık Küçük Balığı Yer

Adalet, demokrasi, eşitlik, ahlâk gibi kavramlar aldatmacadır. Güçlüler bu kavramları kendi işlerine geldiği gibi kullanırlar. Güç mücadelesi için savaşmak, tuzaklar kurmak, yalan söylemek, güçsüzleri ezmek ve güçlülere yaranmaya çalışmak ayıp değildir. Bütün hayvanlar aç kaldıklarında en zayıf rakibe saldırır çünkü çocuklar, yaşlılar ve hasta olanlarla savaşmak daha kolaydır. Hayvanların kendinden güçsüzlere saldırıp kendinden güçlü olanlardan korkması hayatta kalmak için akılcı bir seçimdir. İnsanlar da hayatta kalmak için her fırsatta güçsüzleri ezip, güçlülerle dost olmaya çalışır. Bu tutumlarından dolayı insanları suçlayamayız. Çünkü insan bir hayvandır.

Güçsüzlerin Tek Korunma Yöntemi Sürü Halinde ve Birlik İçinde Yaşamaktır

Güçsüzlerin spor yaparak güçlenmesi söz konusu değildir. Güçsüzler için tek korunma yöntemi sürü halinde yaşamak ve birlik olmaktır. Sürü halinde gezince küçük balıklar düşmanlarının gözüne olduğundan büyük görünür, bu şekilde küçük balıklar hayatta kalabilir. Sürüden ayrılan küçük balıklar ise büyük balıklara yem olur. Çünkü büyük balık küçük balığı yer.

Kahramanlık İçi Boş Bir Kavramdır

Kahramanlık güçlülerin tetikçilerine verdiği cesaret hapı gibidir. Kahramanlık esnek olmaya, gerektiğinde geri çekilmeye engel olduğundan kahramanlar genellikle boş yere ve erken yaşta ölür. Hayvanlarda güçlüler ve güçsüzler vardır, kahramanlar yoktur. Kahramanlık sadece insanlara özgü bir kavramdır. Aşağılık kompleksi olan güçsüz ve yoksul insanlar kahraman olmaya daha uygundur, ancak bu durum onların hayatta kalmalarını sağlamaz. Çünkü güçsüzlerle yoksulların hayatta kalması için tek geçerli yol sürü halinde yaşamak ve birlik olmaktır.

Dünyada İnsan Yaşamının Devam Edebilmesi İçin Savaşmak Değil Sevişmek Gerekir

Sevişmek yabana atılacak ya da hafife alınacak bir konu değildir, çünkü insanlar sevişerek türlerini devam ettirebilirler. Üremek her canlı türü için yaşama tutunmak, ölüme ve savaşa direnmek demektir. Kahramanlar savaşmaktan sevişmeye zaman bulamaz. Onun için kahramanlık insanlığa zararlı, içi boş bir kavramdır.

Kapitalizm Sizi Yaşarken Öldürür

Kapitalizm hayata düşmandır. Zamanınızın, zevklerinizin, hayallerinizin, uykunuzun ırzına geçer. Müzikleri, oyunları, filmleri bozar, ormanları bitirir, hayvanları öldürür, çiçekleri soldurur. Hayatta kalmak için kapitalizmle ve yalanlarıyla savaşmak gerekir. Savaşmak silahla olmaz, sevişerek olur. Çünkü savaş yaşama karşıdır, dünyanın devam edebilmesi içinse savaşmak değil sevişmek gerekir.

Kimileri Kapitalizme Teslim Olur, Kimileri Direnir

Ruhunu kapitalistlere teslim edenler ilaç içseler de mutlu olamazlar. Sen direnenlerden ol, çünkü hayvanlar, şairler ve çingeneler direnir. Direnenler ki bu dünyada bir tek onlar gerçekten yaşamış sayılabilir, gerçek mutluluğu yalnızca onlar bilebilir.

Ve gerçekler her şeyden daha değerlidir.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

Burak Kaya hakkında
Müzisyen, yazar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.