Türkiye Yeni Spor Dalları İçin Olimpiyat Komitesine Başvurdu

Türkiye, milli sporcularımızın mevcut spor dallarında başarılı olamaması üzerine, olimpiyatlara yeni spor dalları eklenmesi için Olimpiyat Komitesine başvuruda bulundu.

Bizim Sporcular Koşamıyor

Başvuru hakkında açıklamalarda bulunan Sabri Sancak “Bizim sporcular düz koşu bile yapamıyor. Bakın ‘koş’ diyoruz ‘koşamıyorum’ diyor, arkadaşlar daha ötesi var mı? Koşarak sonuç alamadığı gibi bir de öndekine yetişeceğim diye ilaç içip ülkemizi iyice rezil ediyor. Bari onu becer. Her şeyi eline yüzüne bulaştırıyor maalesef bu arkadaşlar. Adam gibi koşamıyorsun bari örnek bir hareket yap değil mi? O da yok. Arkadaşlar dün özel olarak kendim baktım, bizim sporcuların adı “Irkçılık Soruşturması’ ile ‘Doping İncelemesi’ dışında hiçbir yerde geçmiyor. Bir de hassaslar ki, en ufak bir söz söylesen alınıp küsüyorlar. Yanlış anlaşılmasın sadece psikolojik değil fiziksel olarak da çok hassaslar. Bakın dünkü yarışma sırasında yanından hızlı şekilde geçen bir atletin rüzgârından etkilenip hastaneye kaldırılan bir sporcumuz var. Sabah laf olsun diye aradım ‘Doktor cereyanda kalma dedi’ diyor. Terbiyesize bak. “Azıcık koşsaydın o kadar cereyan oluşmazdı” dedim bende. Maalesef Rio’da bunlarla uğraşıyoruz” dedi.

Devşirme Sporcuları da Kendimize Benzettik

Devşirme sporcular konusuna da değinen Sancak “Arkadaşlar biz bunları böyle gidip semt pazarından almıyoruz. Çaktırmadan gidip antrenmanlarını, yarışlarını izliyoruz. Tazı gibi koşan, sincap gibi zıplayan kim varsa onları seçip getiriyoruz ülkemize, ancak havasından mıdır, suyundan mıdır neyse artık adamlar bizim formayı giyince yürümeye başlıyor. Kenya’dayken affedersin kıçına kına yakılmış gibi koşarken bizim formayı giyince caddede piyasa yapar gibi artistik hareketler yapmaya başlıyor. Eski videolarını bulup izlettirdik geçen bir tanesine “Bu ben miyim öndeki hızlı koşan?” diyor, kendi bile inanmadı. ‘Lan sen üç kere üst üste dünya şampiyonu oldun’ diyoruz, herif şaka sanıp gülüyor. Maalesef Milli Takıma giren sporcular, hamama girmiş gibi rahatlıyor, pelteleşiyor” dedi.

Hepsinin Kondisyonu Bitik

Milli sporcular hakkında bilgi vermeyi sürdüren Sancak “Sayın Başbakanımızın talimatı oldu geçenlerde “Ne yapın edin, en az on, on beş tane altın madalya getirin” diye. Biz de topladık bütün olimpiyat kafilesini “Arkadaşlar bu bir emirdir, herkes bir şekilde madalya getirecek” dedik. Ertesi gün Kenyalılar kendi ülkeleri adına yarışırken kazandıkları eski madalyaları toplayıp getirmişler “Bunlar olmaz mı?” diye soruyorlar. O hırsla kendimi kaybedip iki tanesinin kulağına vurmuşum, hatırlamıyorum” dedi. Oyuncuların son durumu hakkında teknik bilgiler de veren Sancak “Yani biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Adamın kondisyonu o kadar bitik ki geçen hafta kamptaki antrenman sırasında bir fotoğraf çektirelim dedik, inanın fotoğraf çekimi için iki kilometre koşamadılar. Hocasına soruyorum “Bu adam yarışta beş bin metreyi nasıl koşacak?” diye “Allah bilir” diyor. Bakın daha kötüsünü söyleyeyim, dünya şampiyonu diye 2014 yılında aldığımız adamın son iki yılda kazandığı bir tane bile yarış yok. Evvelki günkü antrenmanda kazanıp da morali yerine gelsin diye kendi aramızda yalandan bir yarış yaptık, Personel Şubeden Kazım Abi birinci, Bakanımızın Şoförü ikinci geldi. Ancak üçüncü olabildi bu hıyar. Sonra da “Şoför gibi ben de sigara içmeseydim, ben daha da hızlı koşardım” diye savunma yapıyor. Türkiye’ye geldikten sonra sigaraya alışmış meğer” dedi.

Bizim Başarılı Olmamız İçin Yeni Spor Dalları Lazım

Açıklamalarını sürdüren Sancak “Şimdi gerçeği konuşalım, bizim alacağımız madalyaların büyük bölümü halk arasında dayak sporları dediğimiz sporlardan gelecek. Zaten diğer sporlarda yarışan arkadaşlar da aslında bu dallara eğilimli. Bakıyorsunuz kendini futbolcu olarak tanıtan bir sporcumuza, bilek hareketlerinden ziyade el kol hareketleri ve dayılanmalarla ön plana çıkıyor. Biz de kendi potansiyelimizi kullanmak adına Olimpiyat Komitesine bazı önerilerde bulunduk. Mesela bu yılki yarışlarda Gülle Atma yerine Kafa Atma; Çekiç Atma yerine de Çamur Atma dalları olsaydı bugünkü madalya dağılımı çok farklı olabilirdi. Senkronize Yüzme yerine Üç Kişi Bir Kişiye Girme olsun istiyoruz. Atıcılık yerine Çakıcılık dalını öneriyoruz. Artistik Patinaj konusundaysa farklı bir talebimiz oldu. Biz bu dalın Artistlik ve Patinaj olarak ikiye ayrılmasını istiyoruz. Bizim sporcularımız zaten Artistlik yapmasını biliyor ama jimnastik yapamıyor mesela” dedi.