İki Aydır Taksim’de Demokrasi Nöbeti Tutan Boyacı H.İ. Zabıta Operasyonuyla Meydandan Uzaklaştırıldı

15 Temmuz’dan sonra, Taksim Meydanında demokrasi nöbeti tutmaya başlayan ayakkabı boyacısı H.İ. bugün yapılan bir operasyonla zabıtalar tarafından meydandan uzaklaştırıldı.

Zabıta: “H.İ. Demokrasi Nöbeti Ayağıyla Meydanda Boyacılık Yapıyordu”

Beyoğlu Zabıtası adına açıklamalarda bulunan bir yetkili “Bu kişiyi biz yıllardır tanıyoruz. Bunun demokrasiyle falan bir ilgisi yok. Hangi parti, hangi takım, hangi eylem olsa gelir, iki bayrak salladıktan sonra kurar tezgâhını bu. 16 Temmuz sabah 08:00 gibi alana giriş yaptığımızda bunu gördük. Bizzat ben yanına gittim ‘Bak H. defol git şuradan, bizi uğraştırma’ dedim. Bu da ‘Abi bu sefer farklı, bu sefer demokrasi için alanlardayım, yalanım varsa bana da H. demesinler’ dedi. Biz buna birkaç gün süre tanıdık ancak bu H. olacak adam meydandaki insanları bir şekilde kandırmış. Bir hafta sonra geldiğimizde halkın arasına karışıp sloganlar atarak durumu idare etti, biz de o kadar kişinin içinde müdahale edemedik” dedi.

“Bizi Görünce Bayrak Sallayıp Slogan Atmaya Başlıyordu”

Açıklamalarını sürdüren zabıta yetkilisi “Biz bunu uzaktan izliyorduk. Zabıta yokken sadece ayakkabı boyuyor. Ne zaman alana bir zabıta gelse, bayrağını çıkartıp “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diye slogan atıyor. Sandığının önüne de ‘Demokrasi Nöbetinde 45. Gün’, ‘Demokrasi Nöbetinde 46. Gün’, diye yazıyor. Bunun gittiği bir kahve var, orada da utanmadan ‘Krizi fırsata çevirdim’, ‘Çok iyi para yaptım’, ‘Zabıta bana dokunamaz’ gibisinden laflar ettiğini tespit ettik. Tabii bu sözler bizim kanımıza dokundu” dedi.

Sivil Ekiplere “Ayakkabı Boyatmayan Meydanda Bekleme Yapmasın” Deyince Kıskıvrak Yakalandı

Bir hafta önce, gizlilik içinde planlanan bir operasyon için düğmeye bastıklarını ifade eden zabıta yetkilisi “Şafak 73 adlı operasyon için bugün saat yedi gibi meydana geldik. Bizden yarım saat sonra da bu H. hıyarı alana giriş yaptı. Tabii sivil kıyafetli zabıtalarımızı tanımayarak, ayakkabılarını boyama teklifinde bulundu. Bizim arkadaşlarımız ise ‘Biz demokrasi nöbeti için geldik’ diyerek H.İ.’ye yüz vermediler. H.İ. ise ‘Ne nöbeti kardeşim, demokrasinize başlatmayın, tezgâhımın da önünü kapatmayın’ diyerek bizim arkadaşlarımızı iteklemeye başladı. Bu anda operasyon için harekete geçen ekiplerimiz, H.İ.’nin sandığını kırıp, sandıktaki boyaları da ziyan olmasın diye ceplerine doldurdular. H.İ. bayrağını çıkarıp, slogan atmaya başlasa da artık çok geçti. Ok yaydan çıkmıştı” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.