Gözaltına Alınan Cem Küçük Gazeteci Olmadığının Anlaşılması Üzerine Serbest Bırakıldı

İmzasız bir ihbar mektubu nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bugün sabah saatlerinde gözaltına alınan Cem Küçük, soruşturma kapsamında elde edilen bulgular üzerine öğlen saatlerinde serbest bırakıldı.

Emniyet “Bütün Gazeteciler İçeride, Cem Küçük Neden Dışarıda?” İhbarı Üzerine Harekete Geçti

Kaparoz muhabirinin elde ettiği bilgilere göre 19 Aralık Pazartesi tarihinde Bimer’e yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucunda Cem Küçük’le ilgili inceleme başlatıldı. İstanbul Emniyetinin gizli olarak yürüttüğü soruşturma sonunda “Diğer bütün gazeteciler içerideyken, Cem Küçük adlı gazeteci neden dışarıda?” konulu ihbarın değerlendirildiği ve operasyon için düğmeye basıldığı öğrenildi. Emniyet bünyesinde görevlendirilen altı adet polisin yer aldığı operasyon için hafta içinde gerekli izinler alındı ve 25 Aralık Pazar günü (bugün) sabah saatlerinde harekete geçildi.

Şafak Operasyonunda Elde Edilen Bulgular Üzerine İhbarın Yanlış Olduğu Anlaşıldı

Baskın sırasında Cem Küçük’ün operasyonla ilgili olarak kendisini bilgilendiren polislere “Benim için gazeteci dediler, siz de buna inandınız öyle mi?” şeklindeki çıkışı polislerin içine kuşku düşürdü. Emniyetteki sorgusu sırasında, yazılarında çeşitli kişilere yönelttiği tehdit ve şantaj içerikli yazılardan örnekler veren Cem Küçük polisleri de şaşırttı. Operasyonu yöneten savcının “Şahsın gazetecilikle uzaktan yakından bir ilgisi bulunamamıştır” şeklindeki görüşü üzerine serbest bırakılan Küçük, Emniyet Müdürlüğü’nden ayrılırken yaptığı açıklamada bu yaşananların hesabını soracağını söyledi.

“Bu İftirayı Atanlarla Kendi Yöntemlerimle Hesaplaşacağım”

Gözaltının yanlış bir ihbar üzerine gerçekleştiğini belirten Cem Küçük “İhbarcıların silahı geri tepti. Şimdi yarın bu arkadaşlar bir kişi nasıl ihbar edilir, nasıl hapse tıktırılır, beni takip ederek bunu öğrensinler. Bugün yaşananlar bir kez daha gösterdi ki ihbarcılık ciddiye alınması gereken çok önemli bir iştir, amatör heveslerle, bir takım tetikçilik meraklarıyla böyle bir nevi hobi gibi yapılabilecek bir iş kesinlikle değil. ‘Ben de tehdit edeyim, ben de ihbar edeyim, benim neyim eksik’ diyen gençler varsa bu sözümü iyi dinlesinler: Bu işler için bir ömür veren insanlar var, ihbarcılık böyle sıradan bir mektupla ya da yalan mesajlarla yapılabilecek bir iş değil. Zaten olayın gerçek yüzü iki saat içinde ortaya çıktı” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.